Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering: meest gestelde vragen en antwoorden

Ga je op vakantie of op reis? Dan komt ook een reisverzekering om de hoek kijken. Je duikt weer eens in de polispapieren maar je hebt toch nog een aantal vragen. Daarom geeft Reisverzekering-direct.nl antwoorden op de meest gestelde vragen over reisverzekeringen.

Vraag: Ik ga op vakantie in Nederland moet ik dan ook een reisverzekering afsluiten?
De meeste mensen denken dat als zij op vakantie gaan in Nederland een reisverzekering niet noodzakelijk is. Zo zijn bijvoorbeeld medische kosten al verzekerd door de basiszorgverzekering. Toch is het verstandig om bij een vakantie in eigen land een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd bij diefstal of beschadiging van je bagage. Een doorlopende reisverzekering biedt geen dekking bij een dagje weg in Nederland. Je moet minimaal één overnachting hebben geboekt om verzekerd zijn. Een kortlopende reisverzekering voor een dagtrip in Nederland kan wel.

Vraag: Wanneer gaat de dekking van een reisverzekering in?
De dekking van de reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Vraag: Moet ik Werelddekking of Europadekking kiezen?
De naam ‘werelddekking’ doet vermoeden dat je deze dekking nodig hebt zodra je buiten Europa op vakantie gaat. Toch zijn er bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance flink wat landen buiten Europa waar geen werelddekking voor nodig is. Voorbeelden zijn de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus). De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent ook een uitgebreide Europadekking. Lees altijd eerst goed de voorwaarden.

Vraag: Moet ik wel of niet medische kosten meeverzekeren op een reisverzekering?
Ja, dat kan je het beste wel doen. Als je in het buitenland te maken krijgt met medische kosten is een reisverzekering van Allianz Global Assistance die ook medische kosten dekt belangrijk. In een aantal gevallen is je verplichte zorgverzekering niet toereikend. Je bent voor maximaal de kosten zoals die in Nederland gebruikelijk zijn verzekerd. Wanneer de rekening hoger uitvalt moet je zelf het verschil bijbetalen. Met een reisverzekering met dekking voor medische kosten ben je altijd volledig verzekerd voor medische kosten, zelfs in een privekliniek. Ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering wordt volledig vergoed.

Vraag: Heb ik dekking bij het huren van een auto of scooter in het buitenland?
Als je tijdens je vakantie een auto of scooter huurt en je veroorzaakt schade aan het voertuig, dan valt dit niet onder de reisverzekering. Voertuigen zijn niet mee te verzekeren op een reisverzekering.

Vraag: Is mijn kind verzekerd als hij zonder zijn ouders op reis gaat?
Kinderen zijn bij Allianz Global Assistance tot hun 27ste verjaardag meeverzekerend op de doorlopende reisverzekering van de ouders. Gaat de zoon of dochter van het gezin zelfstandig op vakantie, dan is hij of zij gewoon verzekerd. Voorwaarde is wel dat de zoon of dochter nog thuis woont, of uitwonend student is. Het maakt voor de dekking van de reisverzekering niet uit of er gereisd wordt met het complete gezin, of dat gezinsleden individueel op vakantie gaan.

Een ouder kan ongeacht de leeftijd van het kind altijd de verzekeringsnemer zijn (degene die de premie betaalt). Kinderen onder de 16 jaar kunnen niet zelfstandig een reisverzekering afsluiten. In dat geval dient de ouder of verzorger daar voor te zorgen. De ouder is dan verzekeringsnemer (aanvrager) van de reisverzekering en degene die de premie betaalt. Het kind is dan de verzekerde. De volwassene vult zijn gegevens in bij verzekeringnemer en bij verzekerde worden de gegevens van het kind ingevuld.

Vraag: Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?
Een reisverzekering kan je op de dag van je vertrek nog afsluiten. Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Andere vragen?
Heb je nog andere vragen over reisverzekeringen of heb je andere vragen? Lees dan onze FAQ: Vragen over reis- en annuleringsverzekeringen. Of neem contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering