Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat dekt je reisverzekering bij een code geel reisadvies en corona?

Wat dekt je reisverzekering bij een code geel reisadvies en corona?

Nu per 15 mei 2021 het reisadvies van verschillende vakantielanden naar geel is gewijzigd, kunnen Nederlanders weer op reis. Juist in deze periode van de corona pandemie is het belangrijk om te weten wat je reisverzekering wel of niet dekt bij de verschillende kleurcodes.

Het is goed te weten dat je bij Allianz Global Assistance normaal verzekerd bent als je reist naar landen met kleurcode groen of geel. Echter, als je reist naar landen met kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (negatief reisadvies) dan ben je niet verzekerd. Mocht je ziek worden door corona of andere schade oplopen door corona, dan is dat niet gedekt op je polis. Voor schade die niet met corona te maken heeft ben je wel normaal verzekerd.

Gratis quarantainedekking op je reisverzekering

Allianz heeft de dekking van de kortlopende en doorlopende reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking (groen of geel reisadvies). Deze extra dekking is gratis. Met de quarantainedekking ben je verzekerd van de vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten indien je onverwacht langer op je vakantiebestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege corona. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland en zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet (met uitzondering van cruiseschepen).

Reisverzekering en reizen naar landen met code geel reisadvies

 • Een land of gebied met reisadvies kleurcode geel betekent dat je op moet blijven letten. Er zijn coronabesmettingen geconstateerd en er zijn daardoor veiligheids- of gezondheidsrisico’s. De situatie in een land kan snel veranderen. Wanneer het aantal besmettingen toeneemt en het reisadvies van Buitenlandse Zaken gaat naar oranje, dan verwacht je reisverzekeraar dat je het gebied zo snel mogelijk verlaat. Neem contact op met je reisorganisatie of alarmcentrale voor hulp. Als je geen actie onderneemt, dan loop je kans dat je reisverzekering geen dekking meer biedt. Neem daarom altijd contact op met je reisverzekeraar als je van mening bent dat je het gebied niet op een veilige manier kunt verlaten.
 • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een land met oranje of rood (negatief) reisadvies

 • Als je naar een gebied reist met een oranje of rood reisadvies, dan ben je niet verzekerd voor schades die met corona te maken heeft.
 • Wanneer je nog niet vertrokken bent en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken verandert van geel naar oranje ben je niet verzekerd voor schade die met corona te maken heeft, als je er toch voor kiest om op reis te gaan.
 • Je moet langer in een gebied met negatief reisadvies blijven door overmacht. In dit geval blijft je reisverzekering dekking bieden tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren. De dekking vervalt als je langer blijft dan de eerstvolgende mogelijkheid om terug te keren.
 • Neem bij twijfel altijd vooraf contact op met de reisverzekeraar.

Reisverzekering van Allianz biedt ruime dekking bij code groen en geel

De kortlopende- en doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een uitgebreide dekking als je naar een land met een groen of geel reisadvies afreist. Ook als er sprake is van een besmetting met corona. Allianz Global Assistance biedt verzekerden zelfs een extra quarantainedekking op de reisverzekering voor een groen of geel gebied. Daardoor kan je met een reisverzekering van Allianz vol vertrouwen weer een reis boeken.

Reisverzekering met quarantainedekking op bestemming

Veel reizigers zijn nu in onzekerheid over het reisadvies van hun bestemming en wachten af om te boeken. Met de quarantainedekking op de reisverzekering is men verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten wanneer de (lokale) overheid een individuele quarantaineverplichting oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin een verzekerde verblijft, waardoor hij niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet (met uitzondering van cruiseschepen). De dekking geldt voor alle verzekerden zonder dat hiervoor extra premie is verschuldigd. Onderstaand lees je een toelichting op de dekking.

Extra reis- en verblijfskosten Allianz Global Assistance

Voor de reisverzekering van Allianz Global Assistance met SOS hulpverlening, geldt dat je ook verzekerd bent voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19. Het gaat hierbij om de voorwaarden van zowel de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering. De dekking geldt voor alle personen die op de polis staan. Je bent géén extra premie voor deze dekking verschuldigd!

Wat is verzekerd bij een verplichte quarantaine?

Verzekerd zijn de extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op de reisbestemming moet blijven, omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Dit geldt ook als je in quarantaine moet vanwege verblijf in een specifiek door de (lokale) overheid genoemde accommodatie. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd.

Wat krijg je vergoed?

 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot de maximum bedragen in de door jou verzekerde dekking voor SOS
  hulpverlening bij “gedwongen oponthoud”.
 • Extra reiskosten per openbaar vervoer naar Nederland.
 • Allianz vergoed maximaal € 1.000, – per persoon, per polis.

Belangrijk: Je moet wel vooraf toestemming hebben voor het maken van deze kosten van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance: +31 (0)20 592 92 92 (dag en nacht bereikbaar).

Wil je extra zekerheid? Kies ook voor de annuleringsdekking!

Je kan de kortlopende reisverzekering eenvoudig uitbreiden met een annuleringsdekking. Je bent dan ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting voor je vertrekt. Want als je een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten

Wil jij ook een gratis quarantainedekking op je reisverzekering? Sluit hieronder een reisverzekering af:

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

FAQ over reisadviezen i.v.m. corona en een reisverzekering bij Allianz

Lees hier de vaak gestelde vragen en antwoorden over het corona, de reisadviezen en een reisverzekering bij Allianz Global Assistance.

Ik reis naar of verblijf in een land waar de kleurcode van het reisadvies vanwege corona oranje is. Volgens de voorwaarden van de verzekering ben ik niet verzekerd voor ‘corona-gerelateerde gebeurtenissen’. Maar als ik gevaccineerd ben tegen corona, ben ik dan wel volledig verzekerd?

Als je reist naar een land waar de kleurcode van het reisadvies oranje is, dan worden kosten voor corona gerelateerde schades niet vergoed. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Het reizen naar een land waarvoor het reisadvies oranje of rood is, raden we ook om deze reden dus nadrukkelijk af. 

Wat als ik besmet raak met het coronavirus op mijn bestemming?

Word je tijdens je reis in één van de gebieden waar het coronavirus heerst ziek? Dan adviseren we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale via het telefoonnummer +31 (0) 20 592 9292. Als je de dekking Medische kosten hebt afgesloten, dan worden de medische kosten volledig vergoed. Let op: De medische kosten en andere corona gerelateerde kosten worden niet vergoed als op jouw bestemming een negatief reisadvies geldt (kleurcode oranje of rood). Geldt code geel of groen op je bestemming, dan worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. 

Voor mijn bestemming geldt dat ik het gebied alleen mag inreizen als ik me laat testen op corona. Krijg ik de kosten voor deze test vergoed op mijn reisverzekering?

Je verplicht laten testen op het coronavirus is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen gedekte gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed. Ook niet als je verzekerd bent voor aanvullende medische kosten.
Mocht je positief testen op corona en niet mogen reizen naar het betreffende land, dan worden de annuleringskosten vergoed als je een annuleringsverzekering hebt gesloten.

Als ik wel naar een gebied reis met kleurcode oranje of rood, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering  geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is dit wel verzekerd. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en houd je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een Allianz reisverzekering en corona reisadviezen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering