Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is verzekerd op de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering?

Met de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je verzekerd van hulp bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. Je kunt deze reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance uitbreiden met verschillende dekkingen naar keuze.

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering vanaf € 1,76 per maand. De budgetvariant is zelfs meerder keren door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop. Je kan de reisverzekering afsluiten voor jezelf, je partner en/of je kinderen, zolang zij niet ouder zijn dan 27 jaar. Sluit je de verzekering af voor je gezin, dan zijn kinderen tot 27 jaar, die voor studie op kamers wonen meeverzekerd. Ook indien zij alleen op reis gaan.

Allianz Global Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren winnaar van de titel beste reisverzekeraar van Nederland.

Waar ben je verzekerd: Europa of wereld?
Je kan kiezen Europa- of werelddekking. Tot Europa wordt ook gerekend alle landen aan de Middellandse Zee (bijvoorbeeld Israël, Egypte en Marokko). In Nederland ben je verzekerd als je minimaal één betaalde overnachting hebt geboekt.

Wat is er verzekerd bij deze verzekering?
Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou en je gezin. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. Je krijgt ook hulp als er tijdens je vakantie thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Dekking medische kosten
Met deze dekking heb je recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering valt ook onder de dekking. Het vrijwillige eigen risico van je zorgverzekering is niet gedekt.

Reisbagage
Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. De maximale vergoeding is afhankelijk van de gekozen variant (Budget, Uitgebreid, Compleet). Voor de varianten Budget en Uitgebreid geldt een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. Je krijgt nooit meer uitgekeerd dan de dagwaarde.

Wintersport en bijzondere/extreme sporten
Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport tijdens je vakantie? Dan is deze dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van je sport. De dekking Medische kosten moet wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen voor je sport is verzekerd.

Pech tijdens je reis en vakantie
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor, krijg je hulp van de Allianz Global Assistance alarmcentrale. We vergoeden vervangend vervoer en vervoer van je kapotte vervoermiddel naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Ongevallen
Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Doorlopende annuleringsdekking
Je kan de doorlopende reisverzekering ook uitbreiden met een doorlopende annuleringsdekking. Deze dekking vergoedt de kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding. Je hebt alleen recht op een vergoeding als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis die in de verzekeringsvoorwaarden genoemd staat.

Annuleringsdekking samengestelde reis
Dit is een aanvulling op de annuleringdekking. de dekking Samengestelde Reis is interessant als jouw reis uit meerdere onderdelen bestaat, die je apart boekt. Bijvoorbeeld vlucht, hotel en excursie. De dekking is daarnaast nuttig als je de reis zelf boekt en niet via een reisbureau of touroperator. Als er iets gebeurt, bijvoorbeeld een aswolk of een aanslag, dan bepalen we in overleg met jou of je de reis volledig annuleert of in aangepaste vorm wilt voortzetten.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering is al snel voordeliger

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit.

Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro´s per jaar.

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Jongerenkorting tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Premie doorlopende reis- en annuleringsverzekering

De premie voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,76€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering