Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is een Allianz doorlopende reisverzekering?

doorlopende reisverzekering

Een Allianz doorlopende reisverzekering sluit je af voor een langere periode, minimaal 1 jaar en voor meerdere reizen. Deze reisverzekering biedt vooral gemak en financieel voordeel. Ga je vaker per jaar op vakantie of voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd goedkoper dan een kortlopende.

Hoewel je met een Allianz doorlopende reisverzekering onbeperkt op vakantie kunt gaan, is de aangesloten periode van je reis wel beperkt. Standaard tot 60 dagen. Dit kan je tegen een meerpremie uitbreiden naar 180 dagen.

Waarom is een reisverzekering afsluiten verstandig?

Een reisverzekering geeft je recht op hulp als je in een noodsituatie belandt. Je krijgt een ongeluk of autopech in het buitenland of je valt tijdens het skiën en moet naar het ziekenhuis. Je krijgt dan hulp van de alarmcentrale van je reisverzekeraar, zij coördineren de hulpverlening en zelf hoef je vrijwel niets te doen. De kosten die je dan maakt, worden vergoed vanuit je reisverzekering. Een belangrijk onderdeel van een reisverzekering is repatriëring (het terugbrengen naar Nederland) dat is op geen enkele andere verzekering gedekt.

Als je vaker op reis gaat

Wat een Allianz doorlopende reisverzekering is, kan je vooral lezen in het woord ‘doorlopend’. Een kortlopende reisverzekering sluit je voor 1 vakantie af. Een doorlopende reis verzekering sluit je voor minimaal 1 jaar af. Als je vaker op reis gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Deze is het hele jaar geldig. De Allianz doorlopende reisverzekering kan je zelf samenstellen.

Wat zijn de voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering?

Wat de voordelen van een doorlopende reisverzekering zijn? Dat zijn er een aantal, wij noemen de belangrijkste:

 • Je betaalt slecht 1 keer poliskosten.
 • Weekendjes weg zijn ook verzekerd.
 • Je kan je reisverkering niet vergeten.
 • Is voordeliger als je vaker of langer op vakantie gaat.
 • Jongeren (<27 jaar) ontvangen 10% leeftijdskorting.
 • Partner en kinderen (ook uitwonende) zijn soms mee te verzekeren.
 • Aan te passen aan jouw reisgedrag.

Wat zijn de nadelen van een doorlopende reisverzekering?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een doorlopende reisverzekering. Wij noemen er een aantal

 • Een doorlopende reisverzekering is alleen voordeliger bij vaker of langer op vakantie.
 • Je zit er altijd voor 1 jaar aan vast (daarna per maand opzegbaar).
 • Als je er vanaf wilt moet je hem opzeggen anders loopt de polis door.
 • Je moet je voor iedere reis je doorlopende reisverzekering nakijken. Stel je hebt Europadekking en je gaat buiten Europa op vakantie, als je dan vergeet je doorlopende reisverzekering aan te passen, ben je niet verzekerd.
 • Je moet wijzigingen doorgeven aan je verzekeraar, bijvoorbeeld een verhuizing of als er een kind moeten worden bijgeschreven op de polis.
 • Niet geschikt als je voor meer dan 180 dagen aaneengesloten naar het buitenland gaat.
 • Niet geschikt voor studie, werk of stage in het buitenland.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de Allianz doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Hoe lang loopt een doorlopende reisverzekering?

Een Allianz doorlopende reisverzekering sluit je af voor de periode van minimaal jaar. Daarna prolongeert de verzekering. Vanaf dat moment is de reisverzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat valt er onder een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen (dekkingen). Wat een doorlopende reisverzekering standaard dekt, verschilt per verzekeraar. Wat niet standaard is gedekt, kun je meestal optioneel meeverzekeren. Voorbeelden daarvan zijn een ongevallendekking, SOS-autohulp, sportdekking, medische kosten, werelddekking, etc.

Bij Allianz zijn SOS-kosten altijd meeverzekerd op een standaard dekking. Dat is voor noodhulp op reis. Zoals hulpverlening door de alarmcentrale, opsporings- en reddingsacties en vervoer naar een ziekenhuis na een ongeval. Ook een versnelde terugkeer naar Nederland (repatriëring), valt daar onder. Die noodzaak kan medisch zijn of ontstaan omdat er thuis een familielid (ernstig) ziek is of overleden is of omdat je huis door storm of brand vernielt is. De kosten van zo’n medische repatriëring lopen al snel hoog op. Als je geen Allianz doorlopende reisverzekering hebt, draai je zelf voor die kosten op.

Wie zijn er verzekerd bij een doorlopende reisverzekering?

Een Allianz doorlopende reisverzekering is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Het is mogelijk om ook je partner en/of kinderen mee te verzekeren op dezelfde polis. Vaak is dit gunstiger dan dat zij ieder apart een reisverzekering moeten afsluiten. Ook wanneer zij zonder jou op vakantie gaan, kunnen zij gebruik maken van deze reisverzekering. Bij Allianz is zelfs een studerend kind dat uitwonend is meeverzekerd. Dat geldt ook als je minderjarige kind bij je ex-partner woont.

Wat kost gemiddeld een doorlopende reisverzekering per jaar?

Gemiddeld betaalt een Nederlander ongeveer € 75,- per jaar voor een doorlopende reisverzekering. De premie is afhankelijk van de dekking die je kiest en de gezinssamenstelling.

Wat is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering?

Met een Allianz doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd tegen een vaste premie. Bij een kortlopende reisverzekering ben je voor één specifieke vakantie verzekerd. Bij het afsluiten van de verzekering geef je de datum van vertrek én terugkomst aan. Ga je daarna nog een keer op vakantie? Dan moet je hiervoor opnieuw een reisverzekering afsluiten.

Wat is een Allianz doorlopende reisverzekering?
Wat is een Allianz doorlopende reisverzekering?

Wat is een goede doorlopende reisverzekering?

Een goede doorlopende reisverzekering is die van Allianz Global Assistance. Je hebt de keuze uit drie pakketten en twee daarvan kan je uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt. De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft al drie keer de hoogste waardering van MoneyView gekregen. Moneyview is een onafhankelijk en gerenomeerd financieel onderzoeksbureau. Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen. De doorlopende reisverzekering van Allianz heeft met vijf sterren de hoogste waardering. In totaal onderzocht MoneyView 38 verzekeraars.

Waarom een Allianz doorlopende reisverzekering?

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverleners ter wereld en heeft ruim 60 jaar ervaring. Allianz is ook al op de Vakantiebeurs in Utrecht, twee keer gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

✔ Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

✔ Wereldwijd eigen alarmcentrales.

✔ Gratis medisch advies én altijd in het Nederlands.

✔ Jongerenkorting: voor reizigers tot 27 jaar.

✔ Privéreizen en weekendjes weg hele jaar verzekerd.

✔ Gemakkelijk uit te breiden met doorlopende annuleringsverzekering.

Hoe kan ik een Allianz doorlopende reisverzekering afsluiten?

Hier kan je direct de Allianz doorlopende reisverzekering afsluiten. De reisverzekering kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis.

Vervolgens kan je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af. Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking op je Allianz doorlopende reisverzekering afsluit. Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Ik woon niet in Nederland, kan ik ook een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Woon je niet in Nederland, maar wil je toch een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dat kan bij Allianz! De volgende groepen kunnen ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders/Belgen die in België wonen.
 • Nederlanders/Duitsers die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).

Meer weten? Neem contact met ons op: info@reisverzekering-direct.nl

Meest gestelde vragen en antwoorden over de Allianz doorlopende reisverzekering van Allianz (FAQ)

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten, maar heb je nog een aantal vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz een aantal standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandsverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf € 1,76 per maand. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest daarom kan je altijd vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Ook als je niet meer thuis woont, maar vanwege je studie op kamers woont. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Wat is de maximale aaneengesloten reisduur?

De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kan je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de Allianz reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allianz doorlopende reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering