Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering van Allianz is er ook voor reisgenoten

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering

Annuleringsverzekering Allianz

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij afbreken vakantie of ziekenhuisopname in het buitenland.

Ga jij met een kennis of vriend op reis, dan is een annuleringsverzekering met dekking voor reisgenoten aan te raden. Wordt jouw reisgenoot bijvoorbeeld ziek, dan kan jij ook de reis annuleren.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft jouw zekerheid. Je bent uitstekend verzekerd tegen onverwachte annuleringskosten, vertraging en reisonderbreking, dat geldt ook als jouw reisgenoot uitvalt.

Waarom een annuleringsverzekering?

Er kunnen zich onverwachte gebeurtenissen voordoen waardoor je niet op reis kunt gaan. Je moet dan jouwe reis annuleren. Waarschijnlijk heb je jouw vliegticket en het hotel al geboekt en betaald. Om te voorkomen dat je dat geld kwijt bent, kan je een annuleringsverzekering afsluiten. Lees vooraf de dekkingsvoorwaarden goed door, zodat je weet onder welke voorwaarden je geld terugkrijgt. Alleen de gebeurtenissen die in de voorwaarden staan, geven recht op dekking.

Uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als een reisgenoot de reis moet annuleren. Voorwaarde is dat:

  • de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
  • de reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
  • dat de annulering onder de dekking valt van de annuleringsverzekering van je reisgenoot.

Annuleringsverzekering met corona dekking

Met een Allianz annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij een corona besmetting (Covid-19). Dat is belangrijk, want als je een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval jij of je medereiziger corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de testuitslag van een corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering en reisverzekering

Een annuleringsverzekering kan je bij Allianz Global Assistance gelijktijdig bij een reisverzekering afsluiten. Alleen een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten kan ook. Gebeurt er iets waardoor je niet op vakantie kunt of moet je onverwachts terug vanwege bijvoorbeeld een ziekte of overlijden van een familielid, dan betaalt je reisverzekeraar de extra kosten die je maakt. Uiteraard krijg je je kosten alleen vergoed als je om een geldige reden annuleert.

Annuleringsverzekering afsluiten

Je kunt hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Annuleringsverzekering vergeten?

Heb je al samen met een reisgenoot een vakantie geboekt? Denk er dan aan dat bij veel reisverzekeraars een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking moet worden afgesloten. Deze regel geldt niet bij Allianz Global Assistance. Dus ga jij samen met een reisgenoot op vakantie en wil je tegen annuleringskosten verzekerd zijn? En ben je een annuleringsverzekering vergeten of daarmee te laat? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen kan je alsnog een annuleringsverzekering bij ons afsluiten.

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering en reisgenoten (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de; reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat dekt de annuleringsverzekering ?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Dat kan bij ons ook als je langer dan 14 dagen geleden geboekt hebt. Bij de meeste verzekeraars moet een annuleringsverzekering binnen 7-14 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Bij ons gelukkig niet.

Wat is een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reiszen?

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Annuleringsverzekering vergeten of te laat, wat nu?

Geen probleem bij ons. Bij de meeste verzekeraars ben je verplicht om binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een vakantie ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij kennen deze verplichting niet. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – wel onder voorbehoud van acceptatie –  je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag – terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt.
Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering