Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vergoeding annuleringsverzekering en 10 geldige redenen om je reis te annuleren

1

Je reis annuleren is nooit leuk en zeker niet als jij dan ook nog je geld kwijt bent. Dat is voor velen een reden om een annuleringsverzekering af te sluiten. 

Wij zetten voor jou een aantal situaties op een rij waarbij je een beroep kan doen op de kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

1. Jouw reisgenoot wordt ziek
Je hebt een vakantie geboekt samen met je beste vriendin maar een week voor vertrek wordt zij opgenomen in het ziekenhuis en ze mag voorlopig niet op reis. Als jullie samen op het boekingsformulier staan dan kan je de reis annuleren en de kosten claimen.

2. Je krijgt een andere baan aangeboden
Je kan in de zomer beginnen bij je nieuwe werkgever. Natuurlijk heb je nog geen vakantiedagen opgebouwd en hij wil ook dat je in deze periode ingewerkt wordt. Jammer van je geboekte vakantie, maar het geld ontvang je terug dankzij je annuleringsverzekering.

3. Een dag voor vertrek wordt je hond aangereden
Vlak voor je vertrek wordt je hond aangereden en raakt ernstig gewond. Het dier heeft veel verzorging nodig dus jij kan niet weg. Jouw annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance biedt uitkomst.

4. Visum geweigerd
Je hebt voor je reis naar Rusland een visum aangevraagd. Onverwachts krijg je bericht dat het visum geweigerd is. Wat nu? Gelukkig heb je goede annuleringsverzekering afgesloten en kan je deze reis annuleren. Toch maar een andere bestemming kiezen.

5. Een vervelende sportblessure opgelopen
Nog even lekker sporten voor je op vakantie gaat. Pech slaat toe. Je komt tijdens het volleyballen verkeerd terecht en je verstuikt je enkel. Lopen is te pijnlijk en overmorgen moet je al vliegen. Een zucht van verlichting als je de voorwaarden van je annuleringsverzekering leest. Je kan niet op reis maar je ontvangt de reissom terug.

6. Oma krijgt een longontsteking
Oma is al oud maar kranig, totdat je het bericht krijgt dat ze een ernstige longontsteking heeft. Volgens de arts kan de familie maar beter in de buurt blijven want er is een kans dat ze komt te overlijden. Jij zou over drie dagen op vakantie gaan, wat nu? Oh ja, je hebt een annuleringsverzekering dus je blijft voorlopig thuis. Je kan altijd later nog een keer op vakantie.

7. Goed nieuws, je hebt een huurwoning toegewezen gekregen
Je zat er lang op te wachten dus de verassing was groot. De huurwoning waar jij je oog op hebt laten vallen komt vrij en is aan jouw toegewezen. Voorlopig ben je wel even druk en je wilt je geld graag besteden aan je nieuwe onderkomen. Wat nu met de reeds geboekt reis? Geen nood doe een beroep op je annuleringsverzekering.

8. Werkloosheid door ontslag
Je werkt al drie jaar met plezier bij het bedrijf wat gaat reorganiseren. Je hebt dan wel een vast contract maar je hebt te horen gekregen dat jij je baan kwijtraakt. Je hebt geen zin om op vakantie te gaan, je wilt solliciteren en je maakt je zorgen om je financiën. In dat geval kan je een beroep doen op jouw annuleringsverzekering.

9. Auto gestolen
Het is niet te geloven. Drie dagen voor je op vakantie gaat wordt je auto gestolen waar je mee naar Zuid-Frankrijk zou rijden. De vakantie valt nu echt in het water. Een flinke troost is de annuleringsverzekering die de kosten van de huur van de bungalow zal vergoeden.

10. Relatiebreuk
Je woont al twee jaar samen maar de laatste tijd gaat het niet lekker meer. Je besluit om uit elkaar te gaan. De vakantie die jullie een half jaar geleden geboekt hebben kan daarom niet doorgaan. Gelukkig heb je een uitstekende annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance.

De bovenstaande 10 voorbeelden zijn slechts een beknopt voorbeeld van wat je van een annuleringsverzekering kan verwachten. Wil je weten wat er nog meer onder de dekking valt lees dan de voorwaarden.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Misschien kunnen wij je helpen.

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,9% van de reissom ! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Dubbel-Zeker annuleringverzekering, je vakantie afbreken = geld terug

Dankzij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd je volledige reissom terug. Stel dat je een vakantie moet afbreken en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering ».

Groepsannuleringsverzekering

Ga je met een grote of kleine groep op reis, dan is een groepsannuleringsverzekering de beste optie >>

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering