Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Welke risico’s dekt een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking als je reis/vakantie niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken. Dat kan zijn door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Een verbroken relatie of het niet krijgen van een visum valt ook onder de dekking van de verzekering. Je ontvangt een vergoeding voor de reissom, zodat je geen financiële lijdt.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering is een verzekering die de reissom vergoed die je moet betalen na het boeken van een reis, zoals je vliegticket en accommodatie, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het zelfs mogelijk om de gehele reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van de reis

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het afsluiten van een annuleringsverzekering, omdat je anders mogelijk geen dekking meer krijgt. Bij veel verzekeraars, en ook bij Allianz, moet dat binnen 7 dagen na het boeken van je reis.

Liever een doorlopende reisverzekering?

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat valt onder de dekking van de annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering kent meerdere redenen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer jezelf komt te overlijden, ernstig ziek wordt of een ernstig ongevalsletsel oploopt.
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, ernstig ziek is of ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkt, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf op je vakantiebestemming onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap.
 • Als je werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • In geval van scheiding of verbreken van een relatie.
 • Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Geen dekking bij angst of verzwaard reisadvies

Een annuleringsverzekering biedt geen oplossing bij een gewijzigd of negatief reisadvies. Angst of ongerustheid vallen niet onder de dekking van een annuleringsverzekering, zelfs niet als deze angst gerechtvaardigd is. Natuurlijk is een reisorganisatie wel verantwoordelijk voor de veiligheid van haar klanten. Indien deze in het geding is, zal het Calamiteitenfonds een dekkingsbeperking afgeven en kan jij alsnog kosteloos annuleren. Geldt er voor een bepaald land een dekkingsbeperking? Dan kan jij je reis vanaf 30 dagen voor vertrek gratis annuleren. Voorwaarde is wel dat jouw reisorganisatie lid is van het Calamiteitenfonds en jij de premie hebt betaald.

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dat kan de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden zijn, maar het hoeft niet om familie te gaan. Vrienden, kennissen of andere  reisgenoten  kunnen ook worden meeverzekerd op de polis.

Wat is mee te verzekeren op je annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kan je uitbreiden met extra dekkingen. Wij noemen ze:

Samengestelde reis
Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer
Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? En heb je nog geen schade? Dan kan je vaak nog terecht bij Allianz Global Assistance, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af!

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een kortlopende reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de kortlopende reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Handig, snel en voordelig!

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Groepsreis?

Ga je met een grote of kleine groep op reis dan kan je het beste kiezen voor de groepsannuleringsverzekering.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering