Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Wat is de beste annuleringsverzekering en waarom?

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Wat is de beste annuleringsverzekering? En waar moet je op letten bij het kiezen van een annuleringsverzekering. Dat zullen wij toelichten in dit artikel.

Bij de standaard reisverzekeringen van Allianz, zowel doorlopend als kortlopend, kun je jezelf verzekeren voor annulering van de reis. Met een annuleringsverzekering worden de kosten van het annuleren van de reis vergoed als er iets gebeurt wat onder de dekking valt. Dit geldt ook als je al op reis bent en deze onverwachts moet afbreken. Zelfs als je in eigen land op vakantie gaat kan het handig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten, omdat je dan voorkomt dat je zowel niet op vakantie gaat én niet de kosten van die vakantie vergoed krijgt. Maar, wat is nu de beste annuleringsverzekering?

Welke annuleringsverzekeringen zijn er?

De twee belangrijkste annuleringsverzekeringen bij Allianz zijn:

Beide zijn annuleringsverzekeringen zijn zowel apart, als onderdeel van de kortlopende- en doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke annuleringsverzekeringen zoals een vliegticketannuleringsverzekering en een groepsannuleringsverzekering, maar die laten wij in dit artikel buiten beschouwing.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Met een annuleringsverzekering kun je de kosten van het annuleren van een reis vergoed krijgen als er iets gebeurt wat in de voorwaarden van de verzekering staat. Dit geldt ook als je al op reis bent en deze onverhoopt moet afbreken. Het is belangrijk om te weten welke gebeurtenissen wel en niet gedekt zijn, omdat dit kan verschillen per verzekeraar en verzekering en al voor een groot deel een antwoord geeft op de vraag; wat is de beste annuleringsverzekering?

Het is natuurlijk ontzettend balen als je vakantie niet doorgaat terwijl je er al voor hebt betaald. Gelukkig kan een annuleringsverzekering in bepaalde gevallen zorgen voor vergoeding van de annuleringskosten, maar dan moet de reden van annulering wel gedekt zijn. Dit kan per verzekeraar en verzekering verschillen en staat vaak duidelijk in de voorwaarden. Het kan dus voorkomen dat een familielid in de 3e graad of zelfs je huisdier ernstig ziek wordt of overlijdt, maar dit niet altijd gedekt is. Het is daarom belangrijk om vooraf te kijken welke gebeurtenissen wel en niet onder de dekking van de verzekering vallen

Zo is bij de annuleringsverzekeringen van Allianz zowel familie in de 3e graad als huisdieren (hond, paard en kat) meeverzekerd op de annuleringsdekking.

Annuleringsverzekering afsluiten binnen 14 dagen na het boeken van de reis

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het afsluiten van een annuleringsverzekering, omdat je anders mogelijk geen dekking meer krijgt. Bij veel verzekeraars, en ook bij Allianz, moet dat binnen 14 dagen na het boeken van je reis.

Liever een doorlopende reisverzekering?

Wat is de beste annuleringsverzekering en waarom?

Je wilt natuurlijk de beste annuleringsverzekering afsluiten, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de dekking of kleine lettertjes achteraf. Er zijn verschillende aspecten die kunnen bijdragen aan de kwaliteit van een annuleringsverzekering, waaronder:

 • Annuleringsverzekering dekking: Een goede annuleringsverzekering biedt een uitgebreide dekking voor een breed scala aan annuleringsredenen, zoals ziekte, ongevallen, overlijden, etc.
 • Annuleringsverzekering vergoedingen: De vergoeding die wordt geboden bij annulering moet redelijk zijn en voldoende om de kosten van de reis annulering te dekken. Een goede annuleringsverzekering biedt ook dekking voor zelf samengestelde reizen.
 • Annuleringsverzekering premie: De premies voor de annuleringsverzekering moeten redelijk zijn in vergelijking met de dekking die wordt geboden. Een goede annuleringsverzekering biedt betaalbare en redelijk premie voro hetgeen wordt geboden.
 • Annuleringsverzekering uitsluitingen: Het is belangrijk om te weten welke gevallen niet onder de dekking van de annuleringsverzekering vallen. Een goede annuleringsverzekering heeft duidelijke uitsluitingen en beperkingen die niet te restrictief zijn en die passen bij de aard van de reis.
 • Klantenservice annuleringsverzekeraar: Een goede annuleringsverzekering biedt uitstekende klantenservice en ondersteuning, zodat je snel en gemakkelijk een claim kunt indienen en jouw vragen kunt beantwoorden. Dit kan onder meer omvatten: de beschikbaarheid van 24/7 hulp, eenvoudige claim-procedures en een goede communicatie.
 • Betrouwbaarheid verzekeraar: Ten slotte moet de annuleringsverzekering worden aangeboden door een betrouwbare verzekeraar met een goede reputatie en financiële stabiliteit. Zo ben je er zeker van dat de verzekeraar in staat is om dekking te bieden wanneer je deze nodig hebt en dat ze hun beloftes zullen nakomen.

Waar op letten bij het afsluiten van een annuleringsverzekering?

Het is niet alleen om goed om te kijken welke dekkingen een annuleringsverzekering heeft. Als je door een plotseling ernstig ongeval, een levensbedreigende ziekte of overlijden van jezelf of een familielid in de 1e of 2e graad de reis moet annuleren, wordt dit bij alle verzekeraars gedekt. Maar als het bijvoorbeeld gaat om een familielid in de 3e graad, zoals een oom, tante, neef of nicht, dan is dit niet altijd gedekt. In dat geval moet je zelf de kosten voor annulering betalen.

Een huisdier is voor veel mensen als een familielid en het overlijden ervan kan dan ook erg verdrietig zijn. Het kan ervoor zorgen dat je geen zin meer hebt in de vakantie die je gepland had. Bij Allianz zijn huisdieren meeverzekerd.

Heeft Allianz de beste annuleringsverzekering?

Het is niet eenvoudig om te bepalen welke verzekeraar de beste annuleringsverzekering heeft, omdat dit afhangt van jouw persoonlijke situatie en behoeften. Waar je naar kunt kijken zijn o.a. de dekking, premie, mogelijke uitsluitingen, klantenservice en betrouwbaarheid. Kijk daarbij goed naar wat er wel en niet gedekt is en of de dekking voldoende is voor jouw reis. Lees ook de voorwaarden goed door om te voorkomen dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Door deze vergelijking kun je zelf bepalen welke annuleringsverzekering het beste past bij jouw situatie en behoeften. Natuurlijk benoemen wij wel de sterke punten van de kortlopende annuleringsverzekering bij Allianz:

✔   Kosten van annulering vergoed voor vertrek.

✔   Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

✔   Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

Huisdieren zijn meeverzekerd.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot.

✔   Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug dankzij dekking Annulering Dubbel Zeker.

Kies je voor de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz, dan profiteer je van nog meer voordelen. Want naast de bovengenoemde voordelen, komt dit er nog bij

✔ Terreuraanslagen en natuurrampen standaard verzekerd.

✔ Zaakwaarnemer standaard verzekerd.

✔ Samengestelde reis standaard meeverzekerd.

N.b. bij de doorlopende annuleringsverzekering is de optie Dubbel Zeker niet meer mogelijk.

Vergoeding meereizende personen

Als je met een grotere groep op reis gaat, is het belangrijk om te weten of iedereen verzekerd is als de reis onverhoopt geannuleerd moet worden. Als een geboekte reis door een verzekerde gebeurtenis niet kan doorgaan, dan is niet alleen de persoon die de verzekering heeft afgesloten gedekt, maar bij Allianz ook zijn gezinsleden die meereizen. Bovendien kunnen maximaal 3 andere meereizende gezinnen en 3 losse reisgenoten (geen gezinsleden) meeliften op de dekking van de verzekering. Of anders 6 losse reisgenoten. Bijvoorbeeld, als je reisgenoot ziek wordt en je hierdoor niet op reis kan gaan, dan biedt de kortlopende annuleringsverzekering dekking aan maximaal 6 losse reisgenoten. Zo kan je toch nog samen op een later tijdstip op reis gaan en hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van de annulering.

Wat is de beste annuleringsverzekering
Wat is de beste annuleringsverzekering?

Wat valt er onder de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz?

Als je op reis gaat, wil je je natuurlijk geen zorgen maken over wat er gebeurt als je onverwacht moet annuleren of als je reis wordt afgebroken. Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz hoef je je hier geen zorgen over te maken. Als er iets gebeurt waardoor je niet meer op reis kunt gaan of als je de reis vroegtijdig moet afbreken, dan worden de kosten hiervoor vergoed. Dit geldt voor zowel privéreizen als zakenreizen en voor bestemmingen over de hele wereld. En als je de verzekering afsluit, kun je kiezen uit twee verschillende opties: Annulering Basis en Annulering Dubbel Zeker. Dus sluit de Kortlopende Annuleringsverzekering af en ga met een gerust hart op reis!

Als je een annuleringsverzekering afsluit, ben je verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen waardoor je je reis moet annuleren of afbreken. Maar wat voor gebeurtenissen zijn gedekt?

Annuleringsdekking bij zorg en familie

Als je een annuleringsverzekering afsluit, ben je verzekerd voor onverwachte gebeurtenissen die met zorg en familie te maken hebben. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je zelf ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt. Ook als je een familielid in de 1e graad hebt die plotseling zorg nodig heeft en niemand anders dan jij kan die zorg verlenen, dan ben je verzekerd. Daarnaast ben je verzekerd als je een operatie moet ondergaan voor een orgaantransplantatie of als je zwanger bent en niet kunt reizen. En als je om medische redenen niet mag worden ingeënt of medicijnen mag innemen die verplicht zijn voor de reis, dan ben je ook verzekerd.

Verder ben je verzekerd als er iets gebeurt met een familielid in de 1e, 2e of 3e graad, zoals overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel. Als een niet-meereizend gezinslid van jou een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan en niet op een wachtlijst stond, dan ben je ook verzekerd. En als een familielid of vriend in het buitenland ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt waardoor je niet kunt verblijven bij deze persoon, dan ben je ook verzekerd.

Annuleringsdekking bij werk, studie en eigendommen

Als je een annuleringsverzekering afsluit, ben je ook verzekerd voor gebeurtenissen die te maken hebben met je werk, studie en eigendommen. Zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je onvrijwillig werkloos wordt na een dienstverband voor onbepaalde tijd. Ook als je een nieuwe baan hebt gekregen en je moet verhuizen, dan ben je verzekerd als de datum van indiensttreding binnen 90 dagen vóór vertrek ligt. En als je een verplicht herexamen hebt om je opleiding af te ronden en uitstel is niet mogelijk, dan ben je ook verzekerd.

Daarnaast ben je verzekerd als je eigendommen ernstig zijn beschadigd door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor je aanwezigheid dringend is vereist. Ook als het vervoermiddel waarmee je op reis zou gaan uitvalt of als je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt met ingang van de huurperiode tijdens je reis of 30 dagen voor vertrek, dan ben je verzekerd.

Annuleringsdekking bij reis en overige zaken

Maar dat is nog niet alles, zo ben je bijvoorbeeld verzekerd als je verblijf onbewoonbaar is geworden door bijvoorbeeld brand of overstroming. Ook als je onverwacht geen visum krijgt, je reisdocumenten kwijtraakt op de dag van vertrek of als je vertraging hebt met het openbaar vervoer waarmee je naar je bestemming gaat, dan ben je verzekerd. Daarnaast ben je verzekerd bij echtscheiding of definitieve ontbinding van de samenlevingsovereenkomst. En zelfs als je huisdier (hond, kat, paard) ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt, dan ben je ook verzekerd.

Wat valt er onder een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz?

Een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz is een extra verzekering die je naast je doorlopende reisverzekering kunt afsluiten. Als je de reis moet annuleren voordat je vertrekt, krijg je de annuleringskosten vergoed tot € 1.500,- per persoon per reis. Als de reissom hoger is, kun je het verzekerde bedrag verhogen tot € 3.000,- per persoon per reis. Als je de reis onverwachts moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte dagen. De annuleringsverzekering van Allianz vergoedt onder andere de kosten van annulering, af- en onderbreken van de reis, niet-gebruikte dagen door ziekenhuisopname en vertreksvertraging. Er zijn verschillende gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen, zoals ziekte, overlijden of ongeval van jezelf of een familielid.

Een annuleringsverzekering van Allianz dekt meerdere gebeurtenissen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Wij noemen enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een annuleringsverzekering vallen:

Zorg

 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van verzekerde.
 • Zorgplicht voor een familielid in de 1e graad bij ongeval of plotselinge ziekte en niemand anders dan verzekerde kan deze zorg verlenen.
 • Operatie in verband met transplantatie van donororgaan.
 • Zwangerschap.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.

Familie

 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van familie in 1e, 2e of 3e graad.
 • Medisch noodzakelijke operatie van niet meereizend gezinslid van verzekerde. Behalve wanneer diegene op een wachtlijst stond.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden, waardoor het voorgenomen verblijf bij deze personen niet mogelijk is.

Werk/Studie

 • Onvrijwillige werkloosheid na dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Dienstbetrekking voor minimaal 20 uur per week voor minimaal 6 maanden of onbepaalde tijd. Datum indiensttreding moet binnen 90 dagen vóór vertrek liggen.
 • Verplicht herexamen ter afronding van meerjarige schoolopleiding en uitstel is niet mogelijk.

Eigendom

 • Beschadiging van eigendom van verzekerde (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend is vereist.
 • Binnen 30 dagen voor vertrek uitvallen vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt.
 • Onverwacht huurwoning toegewezen krijgen met ingang huurperiode tijdens de reis of 30 dagen voor vertrek.

Reis

 • Schade aan verblijf en onbewoonbaar door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • Onverwacht niet verkrijgen van noodzakelijk visum.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.
 • Vertraging openbaar vervoer op de heenreis (boot, bus, trein of vliegtuig) waarmee reis naar bestemming wordt gemaakt.

Overig

 • Echtscheiding of definitieve ontbinding van de samenlevingsovereenkomst.
 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of levensgevaarlijk ongevalsletsel van huisdier (hond, kat, paard) van verzekerde.

Toelichting op familiebanden

Naast een persoonlijke dekking voor de verzekerde zelf, geldt de annuleringsverzekering ook wanneer er sprake is van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van directe familieleden. Let op, dit geldt alleen voor familieleden in de 1e, 2e en 3e graad:

 • 1e graad: Partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, alsmede pleeg en/of stiefouders en -kinderen.
 • 2e graad: Broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en -zusters, grootouders en kleinkinderen.
 • 3e graad: Overgrootouders, achterkleinkind, neven en nichten (kinderen van broers of zussen) en ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).

Vergoeding niet gebuikte vakantiedagen door een ziekenhuisopname tijdens je vakantie

Als je tijdens je vakantie in het ziekenhuis belandt, is dat heel vervelend. Je kunt dan niet genieten van je vakantie en hebt al betaald voor bijvoorbeeld je vlucht en hotel. Gelukkig kun je met een annuleringsverzekering van Allianz Assistance een vergoeding krijgen. Als je langer dan 8 uur in het ziekenhuis moet blijven, krijg je een vergoeding voor de dagen die je niet hebt kunnen gebruiken. Dit is gebaseerd op het verzekerde bedrag en de duur van de geplande reis. Zo kun je toch nog een deel van je kosten terugkrijgen als je vakantie niet volgens plan verloopt.

Vergoeding bij afbreking van je vakantie

Als je de reis onverwachts moet afbreken, krijg je van de annuleringsverzekering de kosten vergoed voor de dagen van je vakantie die je niet hebt kunnen gebruiken. Maar dit geldt alleen als er sprake is van een gebeurtenis die onder de verzekering valt. Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering lezen welke gebeurtenissen onder de dekking vallen.

Vergoeding bij vertraagd vertrek

Als je vlucht vertraagd is of geannuleerd wordt, kan de annuleringsverzekering van Allianz Assistance je helpen door een vergoeding te geven voor vertraagde vertrekken op pakketreizen. Als je meer dan 3 dagen op reis gaat en je hebt vertraging bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op je eerste bestemming, zal Allianz Assistance je een vergoeding geven op basis van het bedrag dat je hebt verzekerd. De vergoeding hangt af van hoe lang je vlucht vertraagd is en er zijn limieten voor de maximale vergoedingen. Als je vertrekt vanaf een luchthaven binnen 100 km van de Nederlandse grens, wordt dat gezien als vertrek uit Nederland.

Terreuraanslagen en natuurrampen standaard verzekerd

Als je een doorlopende annuleringsverzekering hebt, dan ben je standaard verzekerd voor Terreuraanslagen en natuurrampen. Als er bijvoorbeeld recentelijk een aanslag of natuurramp heeft plaatsgevonden op de plek waar jij naartoe gaat, en je vertrekt binnen een bepaalde periode na deze gebeurtenis, dan zal Allianz de kosten voor annulering vergoeden.

Module Zaakwaarnemer standaard verzekerd

Je hoeft geen extra module meer toe te voegen aan je annuleringsverzekering om verzekerd te zijn voor Zaakwaarnemer. Deze is nu standaard inbegrepen, dus je hoeft geen extra premie te betalen en je hoeft geen naam op te geven van je zaakwaarnemer. Het enige wat je moet kunnen aantonen is dat je zaakwaarnemer is uitgevallen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval.

Samengestelde reis ook gedekt

De dekking voor samengestelde reizen is nu standaard opgenomen in de dekking van de annuleringsverzekering. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit losse onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto die je apart hebt geboekt. Als er iets misgaat met één van deze onderdelen, bijvoorbeeld als je vlucht wordt geannuleerd, dan ben je met je doorlopende annuleringsverzekering verzekerd. De kosten voor annulering of het omboeken van je reis worden dan vergoed, zodat je toch nog verder kunt reizen.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.