Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz? Dat lees je in het onderstaande artikel.

Als je op vakantie gaat, wil je graag verzekerd zijn. Je kunt dan kiezen voor een eenmalige verzekering van Allianz, die alleen geldt voor één specifieke reis. Maar als je regelmatig op vakantie gaat, is een doorlopende verzekering van Allianz beter voor je. Met zo’n verzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je reizen. Dat is praktischer en vaak goedkoper dan elke keer opnieuw een reisverzekering afsluiten.

Voordelen van een Allianz kortlopende reisverzekering:

 • Je betaalt maar één keer een vast bedrag.
 • Je bent alleen verzekerd voor de tijd van jouw reis.
 • Dit is voordelig als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat.

Voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering:

 • Je bent het hele jaar door verzekerd.
 • Je kunt de verzekering op elk moment afsluiten.
 • Je kunt extra dekkingen, zoals annuleringsverzekering of verzekering voor medische kosten, toevoegen of veranderen.
 • Het is goedkoper om een extra annuleringsdekking af te sluiten dan bij een kortlopende verzekering.
 • Je betaalt maar één keer kosten voor het afsluiten van de verzekering.

De doorlopende reisverzekering van Allianz wordt elk jaar door financieel onderzoekbureau MoneyView beoordeeld en heeft de hoogste waardering met 5 sterren (er zijn 38 verschillende doorlopende reisverzekeringen onderzocht).

Hoe kan ik een doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten?

Je kan hieronder de voordelige en met 5-sterren beoordeelde (Monyview) doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. De doorlopende reisverzekering kent drie keuzepakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af.

Kies je voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan ben je verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 (medische) dienstverleners. Dat biedt jou zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij schade, noodgevallen en calamiteiten.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Je kan nu de verzekering hier voordelig afsluiten!

Allianz doorlopende reisverzekering in veel gevallen voordeliger

Als je vaak op vakantie gaat of langere reizen maakt, is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering van Allianz af te sluiten. Als je extra dekkingen nodig hebt, zoals verzekering voor medische kosten of voor wintersport, is een doorlopende verzekering vaak goedkoper dan een kortlopende verzekering. Als je met meerdere personen op vakantie gaat, bijvoorbeeld met je partner of kinderen, is het al snel voordeliger om een doorlopende verzekering af te sluiten.

Of je nu een kortlopende of doorlopende reis- en annuleringsverzekering moet afsluiten, hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat en of je alleen reist of met je gezin. Als je elk jaar meer dan 2 weken op vakantie gaat met je gezin, dan is het meestal voordeliger om een doorlopende reisverzekering te nemen. Als je alleen reist, dan is het vaak voordeliger vanaf 3 weken vakantie.

Wat kost een Allianz doorlopende reisverzekering per maand?

Als je jonger bent dan 27 jaar, kost de basis doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance maar €1,76 per maand. Als je ouder bent, kun je een doorlopende reisverzekering met basisdekking voor Europa krijgen vanaf €1,95 per maand. Voor gezinnen is het voordelig bij Allianz omdat je alleen maar voor 1 kind premie hoeft te betalen en kinderen tot 27 jaar die studeren en op kamers wonen zijn ook meeverzekerd. Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz nog meer? Zelfs na een scheiding zijn kinderen tot 27 jaar die bij de ex-partner wonen gratis meeverzekerd op de polis van de ouder die ergens anders woont. Hier geldt ook weer dat je slechts voor 1 kind premie hoeft te betalen.

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?

Naast het kiezen van de juiste doorlopende reisverzekering, is de keuze voor een goede en betrouwbare reisverzekeraar de volgende stap. Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz? Allianz Global Assistance is de grootste en meest toonaangevende verzekeraar op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening. Het bedrijf heeft een uitgebreid netwerk van kantoren, hulp- en dienstverleners en partners over de hele wereld.

Met Allianz Global Assistance kun je reizen met vertrouwen, wetende dat je beschermd bent tegen onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte of ongevallen tijdens je reis. Allianz biedt een uitstekend pakket aan dekkingen, inclusief annuleringsdekking, medische dekking, verlies van bagage, noodhulp en meer.

Allianz Global Assistance staat bekend om zijn uitstekende klantenservice en snelle respons, waardoor je tijdens een noodsituatie snel geholpen wordt. Al met al is Allianz Global Assistance een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare en uitgebreide doorlopende reisverzekering.

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?
Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?

Wat valt er onder een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?

Het pakket Budget van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS hulpverlening: SOS hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Bagage: Verzekerd bedrag is maximaal € 1.500,- bij verlies/diefstal/beschadiging/vermissing.
 • Rechtsbijstand: Met Rechtsbijstand ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa zelfs volledig en buiten Europa tot maximaal € 50.000,- (voor contractuele geschillen geldt een maximum van € 5.000,-).

Het pakket Uitgebreid van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS hulpverlening + Bagage (€ 3.500,-) + rechtsbijstand.
 • Medische kosten: de medische kosten in het buitenland zijn volledig gedekt (inclusief jouw verplicht eigen risico van je zorgverzekering). Er geldt geen eigen risico op medische kosten.

Het pakket Compleet van de doorlopende reisverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS hulpverlening + Bagage (€ 5.000,-) + medische kosten + rechtsbijstand.
 • Ongevallen: Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Uitkering bij overlijden: € 25.000,- en uitkering bij blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Mogelijk uitbreidingen doorlopende reisverzekering Allianz

Je kan de doorlopende reisverzekering van Allianz uitbreiden met:

 • Dekkingsgebied: Kies werelddekking als je buiten Europa reist. Onder Europa wordt mede verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Ook is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden.
 • Maximaal aaneengesloten reisduur: Kies hoe lang je maximaal aaneengesloten op reis gaat naar het buitenland. Standaard is dat 60 dagen, maar dit kan je uitbreiden naar 180 dagen.

Pakket uitbreidingen van de doorlopende reisverzekering

Heb je gekozen voor het het pakket Uitgebreid of Compleet op de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan kan je ook nog kiezen voor de dekkingen:

 • Wintersport en risicosporten: Je bent verzekerd tijdens wintersporten en het beoefenen van risicosporten (bijv. paragliding). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • SOS autohulp: Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Doorlopende annuleringsverzekering: De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Bestaat de reis uit meerdere onderdelen, die je (deels) zelf heb samengesteld? En valt een onderdeel van de reis, waardoor je niet of pas later aan het volgende deel van je reis kan beginnen? Dan krijg de annulerings- of omboekkosten vergoed tot maximaal € 500,-. Is de reissom per persoon hoger dan € 1.500,-? Verhoog dan de dekking naar € 3.000,-.
doorlopende reisverzekering Allianz
Bagagedekking Doorlopende Reisverzekering Allianz
BudgetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 1.500,-
€ 500,-
€ 350,-
€ 350,-
€ 75,-
UitgebreidVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 3.500,-
€ 1.750,-
€ 500,-
€ 500,-
€ 50,-
CompleetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 5.000,-
€ 3.500,-
€ 750,-
€ 1.000,-
Geen
Maximale bedragen, per persoon

*Deze dekking geldt alleen als het toestel niet gerepareerd kan worden of als geen refurbished toestel van dezelfde specificatie beschikbaar is.

Meeste gestelde vragen en antwoorden over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz (FAQ)

Wat is het voordeel van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering en andere vragen en antwoorden lees je hieronder.

Wat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is een verzekering die je het hele jaar door beschermt tegen eventuele schade of problemen tijdens je reis. Het verschil met een kortlopende reisverzekering is dat je niet elke keer opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten als je op vakantie gaat.

Hoe werkt een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Bij een doorlopende reisverzekering sluit je één keer een verzekering af en ben je het hele jaar door verzekerd voor al je reizen. Je betaalt maandelijks of jaarlijks een premie voor deze verzekering.

Kan ik een doorlopende reisverzekering van Allianz op elk moment afsluiten?

Ja, je kunt een doorlopende reisverzekering op elk moment afsluiten. Het is niet verplicht om meteen bij het boeken van de vakantie een reisverzekering af te sluiten. Je kunt tot een dag voor vertrek nog een reisverzekering afsluiten. Als je een annuleringsverzekering wilt, moet je dat wel binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie doen.

Wat wordt gedekt door een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Dit hangt af van de gekozen dekkingen. Vaak worden de volgende zaken gedekt: medische kosten, annuleringskosten, verloren, beschadigde of gestolen bagage, hulp bij noodgevallen, rechtsbijstand en hulpverlening door de alarmcentrale.

Hoe bepaal ik welke doorlopende reisverzekering het beste bij mijn wensen past?

Hierbij kun je rekening houden met de dekkingen die belangrijk voor je zijn, de kosten en de dienstverlening van Allianz. Bij Allianz is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals een annuleringsverzekering of dekking voor wintersport.

Hoeveel kost een doorlopende reisverzekering?

De kosten van een doorlopende reisverzekering variëren afhankelijk van de gekozen dekkingen en de duur van de verzekering. Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende verzekering als je regelmatig op vakantie gaat.

Kan ik mijn dekking bij een doorlopende reisverzekering aanpassen?

Ja, je kunt de dekking van je doorlopende reisverzekering aanpassen, bijvoorbeeld door aanvullende dekkingen zoals annuleringsverzekering of medische kosten toe te voegen of te wijzigen.

Waar ben ik verzekerd?

Als je naar Europa op vakantie gaat, zijn landen als de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en andere landen langs de Middellandse Zee ook inbegrepen bij de Europadekking. Ook Rusland, de Oeral en de Kaukasus zijn meeverzekerd. Als je met de boot vaart tussen deze gebieden, is dit ook verzekerd. Als je verder weg gaat, naar landen buiten Europa, zoals Cuba of Indonesië, dan moet je kiezen voor werelddekking.

Wat als ik mijn reis moet annuleren met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Als je je reis moet annuleren met een doorlopende reisverzekering, kun je een beroep doen op je annuleringsdekking.

Hoelang zit ik vast aan een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is flexibel. Je kan de verzekering na de jaarverlenging, elke maand stopzetten. Je zit nergens aan vast. Het verhogen van de dekking, bijvoorbeeld van Europa naar de hele wereld, is makkelijk te doen en kan op elk moment gebeuren.

Is een weekendje of dagje weg in Nederland ook verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, je verblijf voor een korte periode, zoals een weekend of een dag in Nederland, is verzekerd als je betaalt hebt voor een nacht. Je moet dus kunnen laten zien dat je een verblijf hebt geboekt. Een dagje uit in Nederland zonder betaalt verblijf is niet gedekt onder de doorlopende reisverzekering. Maar als je een dagtrip maakt in het buitenland, ben je altijd verzekerd, ook als je geen bewijs van verblijf hebt.

Hoelang kan ik aaneengesloten op reis met de doorlopende reisverzekering?

Met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je standaard verzekerd voor 60 dagen aangesloten verblijf of aangesloten reizen in het buitenland. Dit kan je uitbreiden naar 180 dagen.

Mag ik werken met een doorlopende reisverzekering van Allianz?

Als je vrijwilligerswerk of taalcursus doet, ben je verzekerd bij Allianz voor maximaal 60 aaneengesloten dagen, als dit onderdeel is van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere soorten werk zijn niet verzekerd, hiervoor moet je de Globetrotter Verzekering afsluiten.

Moet ik medische kosten ook meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering?

Het is slim om medische kosten te verzekeren als je op reis gaat. Dan ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld ontstaan door reizigersziekte, oorontsteking of een breuk. Als de medische kosten zijn meeverzekerd, dan worden de kosten van medische behandelingen in het buitenland gewoon vergoed. Ook de kosten die niet vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering.

Wat gebeurt er als ik ziek wordt of een ongeluk krijgt in het buitenland?

Als je in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt, heb je hulp nodig. Gelukkig heb je daarvoor Allianz Global Assistance. Als je de doorlopende reisverzekering hebt, dan worden de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten vergoed. Bijvoorbeeld als jij of een familielid ziek wordt, ongeluk krijgt of overlijdt. Het enige wat jij of je familieleden hoeven te doen, is contact opnemen met Allianz. Zij zorgen dat jij of je familie verder geholpen wordt en dat alles geregeld wordt.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering