Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Dit moet je weten over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz – Lees onze tips en adviezen!

Allianz Direct je reisverzekeringAllianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al v.a. slechts € 1,76 per maand goed verzekerd in Europa!

Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is handig en vaak voordelig. Toch zijn er enkele zaken die je moet weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Want naast de vele voordelen, kent deze verzekering ook enkele nadelen. Zo moet je voor iedere vakantie je polis controleren of de dekking nog wel klopt met je reisgedrag.

Ga je op reis of vakantie? Vergeet dan niet om vooraf je doorlopende reis- en annuleringsverzekering te controleren, anders kan het zijn dat je toch onverzekerd op reis gaat. Het kan namelijk voorkomen dat je in het verleden een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met alleen Europadekking hebt afgesloten en nu naar Thailand gaat (werelddekking). Vergeet je dat aan te passen, dan ben je niet verzekerd.

Je hebt hier al een Allianz Doorlopende Reisverzekering Budget voor maar € 1,76 per maand (Europadekking).

Waar moet je op letten bij een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Het is belangrijk om je doorlopende reis- en annuleringsverzekering te controleren voordat je op reis gaat. Misschien is je reisgedrag in de loop der jaren veranderd en heb je behoefte aan andere of meer uitgebreide dekking. Zorg ervoor dat je doorlopende reisverzekering overeenkomt met je reis, zodat je verzekerd op reis gaat.

Gemak van de doorlopende reisverzekering is groot

Als je regelmatig op reis gaat, kan een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordelig zijn. Het gemak van een doorlopende reisverzekering is namelijk groot: je bent doorlopend verzekerd en je hoeft nooit meer te denken aan het afsluiten van een reisverzekering. Bovendien is het bij Allianz Global Assistance mogelijk om een doorlopende annuleringsdekking mee te verzekeren. Dit is aanzienlijk goedkoper dan een kortlopende annuleringsverzekering.

Nadelen doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Er zijn echter ook eventuele nadelen. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering heeft namelijk een maximum aantal vakantiedagen per jaar waarbij je aaneengesloten in het buitenland mag verblijven. Het is daarom belangrijk om het maximale aantal dagen te controleren dat je verzekerd bent. Bij Allianz Global Assistance is dit standaard 60 dagen, maar je kunt dit uitbreiden naar 180 dagen. Als je het maximum toegestane reisduur overschrijdt, ben je tijdens je vakantie niet verzekerd.

Dekkingsgebied

Ook is het van belang om regelmatig het dekkingsgebied op je polis te controleren. Een reisverzekering kent namelijk twee verschillende dekkingsgebieden: Europa- of werelddekking. Onder Europadekking valt in de regel alle landen binnen Europa, inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Ga je naar een ander land buiten dit gebied? Dan moet je voor werelddekking kiezen en je doorlopende reis- en annuleringsverzekering aan laten passen. Vergeet je dit, dan ben je niet verzekerd.

Dekkingen

Je moet er ook rekening mee houden dat je je doorlopende reis- en annuleringsverzekering regelmatig moet controleren of de dekking nog wel aansluit bij je reisgedrag. Als je bijvoorbeeld aan bijzondere sporten gaat doen, zoals kitesurfen, moet je jezelf daar extra voor verzekeren.

Gezinssamenstelling

Als laatste is het belangrijk om je gezinssamenstelling onder de loep te nemen. Hoewel je, maar voor 1 kind premie hoeft te betalen bij Allianz en de andere kinderen gratis meeverzekerd zijn, moeten ze wel met hun naam op de polis staan. Dus gezinsuitbreiding gehad, of verhuisd, controleer je gegevens en laat deze eventueel aanpassen.

Wat moet je nog meer weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Controleer je doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor je op reis gaat!

Zoals gezegd als je op reis gaat, is het belangrijk om vooraf je doorlopende reis- en annuleringsverzekering te controleren. Zo voorkom je dat je problemen krijgt. Controleer voor vertrek je doorlopende reisverzekering op de volgende punten:

 • Dekkingsgebied: kies de juiste dekkingsgebied, Europa of wereld.
 • Bagage: controleer de vergoeding van je huidige bagagedekking en breid deze, wanneer nodig, uit.
 • Medische kosten: verzekerd zijn voor medische kosten is belangrijk, omdat niet alle kosten worden vergoed door je zorgverzekering.
 • Bijzondere en gevaarlijke sporten: sluit hiervoor een extra dekking af.
 • Pechhulp voor auto: deze dekking geeft recht op hulp bij uitval van het vervoermiddel.
 • Rechtsbijstand: hiermee ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland.
 • Maximaal aaneengesloten dagen: controleer de maximale aaneengesloten dagen die zijn gedekt.
 • Annuleringsdekking: deze dekking vergoedt de kosten bij annulering of afbreken van de reis.
 • Persoonlijke situatie: de polis moet aansluiten bij je persoonlijke situatie. Staan eventuele kinderen en/of partner op de polis. Klopt je adres nog wel?

Houd er rekening mee dat een doorlopende reis- en annuleringsverzekering niet geschikt is als je vrijwilligerswerk of betaald werk gaat doen of als je gaat studeren of stage lopen in het buitenland. Controleer daarom altijd ruim voor vertrek of je doorlopende reisverzekering voldoende dekking biedt en helemaal up-to-date is. Zo kun je onbezorgd op vakantie.

Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?
Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Lees onze tips en adviezen!

Voordelen van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Heb je nog geen doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz? Deze kun je hier natuurlijk afsluiten. Je profiteert dan direct van enkele voordelen.

Voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering:

 • Je bent het hele jaar door verzekerd.
 • Je kunt de verzekering op elk moment afsluiten.
 • Je kunt extra dekkingen, zoals annuleringsverzekering of verzekering voor medische kosten, toevoegen of veranderen.
 • Het is goedkoper om een extra annuleringsdekking af te sluiten dan bij een kortlopende verzekering.
 • Je betaalt maar één keer kosten voor het afsluiten van de verzekering.

De doorlopende reisverzekering van Allianz wordt elk jaar door financieel onderzoekbureau MoneyView beoordeelt en heeft de hoogste waardering met 5 sterren (er zijn 38 verschillende doorlopende reisverzekeringen onderzocht).

Wil je ook voordelig verzekerd zijn tijdens je reizen? Dan is de doorlopende reisverzekering van Allianz iets voor je! Deze verzekering is beoordeeld met 5 sterren door MoneyView en biedt drie keuzepakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet.

Bij ieder pakket krijg je basisdekkingen zoals SOS-hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand. Afhankelijk van welk pakket je kiest, kun je verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je eenvoudig de wintersportdekking af.

Door te kiezen voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, kies je voor zekerheid en betrouwbaarheid. Allianz is namelijk de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, met maar liefst 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 (medische) dienstverleners. Bij schade, noodgevallen en calamiteiten kun je rekenen op snelle en deskundige hulpverlening.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Sluit dan nu voordelig de verzekering af hieronder.

Wat dekt de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz?

Het pakket Budget van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening: SOS-hulpverlening geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Bagage: Verzekerd bedrag is maximaal € 1.500,- bij verlies/diefstal/beschadiging/vermissing.
 • Rechtsbijstand: Met Rechtsbijstand ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa zelfs volledig en buiten Europa tot maximaal € 50.000,- (voor contractuele geschillen geldt een maximum van € 5.000,-).

Het pakket Uitgebreid van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500,-) + rechtsbijstand.
 • Medische kosten: de medische kosten in het buitenland zijn volledig gedekt (inclusief je verplicht eigen risico van je zorgverzekering). Er geldt geen eigen risico op medische kosten.

Het pakket Compleet van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

 • SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000,-) + medische kosten + rechtsbijstand.
 • Ongevallen: Deze dekking biedt een uitkering bij een ongeval. Uitkering bij overlijden: € 25.000,- en uitkering bij blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-

Mogelijk uitbreidingen doorlopende reis- en annuleringsverzekering Allianz

Ben jij van plan om vaak en langdurig naar het buitenland te reizen met de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz? Dan zijn er mogelijkheden om deze verzekering uit te breiden.

Je kan kiezen voor werelddekking als je buiten Europa gaat reizen. Onder Europa wordt ook verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Daarnaast is de verzekering ook geldig tijdens zeereizen tussen deze gebieden.

Standaard geldt er een maximale aaneengesloten reisduur van 60 dagen. Wil je langer op reis? Dan kun je de maximale aaneengesloten reisduur uitbreiden naar 180 dagen.

Kortom, door de doorlopende reisverzekering van Allianz uit te breiden met dekkingsopties die bij je reisplannen passen, ben je zo goed mogelijk verzekerd tijdens je avonturen in het buitenland.

Pakket uitbreidingen van de doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Ben jij van plan om voor het Uitgebreid of Compleet pakket van de doorlopende reisverzekering van Allianz te gaan? Dan heb je de mogelijkheid om deze pakketten uit te breiden met diverse dekkingen.

Ga je wintersporten of risicosporten beoefenen zoals paragliding? Dan kun je kiezen voor de wintersport en risicosporten dekking. Ook ben je verzekerd voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).

Met de SOS-autohulp dekking heb je recht op hulp aan je auto of motor bij ongelukken, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. Je krijgt bijvoorbeeld reparatie op die plek, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast vergoedt de verzekering o.a. kosten voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten vóór de reis. Bij eerdere terugkeer naar huis ontvang je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. De verzekerde som bedraagt standaard € 1.500,- per persoon per reis, met een maximum van € 7.500,- per polis per jaar. Als een onderdeel van je geplande reis niet doorgaat en je hierdoor het volgende onderdeel niet of later kunt beginnen, krijg je de annulerings- of omboekkosten tot € 500,- vergoed. Wanneer de reissom per persoon hoger is dan € 1.500,-, kun je de dekking verhogen tot € 3.000,

Kortom, door het toevoegen van deze dekkingen aan de doorlopende reisverzekering van Allianz, kun je zo goed mogelijk verzekerd op reis gaan.

Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Dat is nu vast wel duidelijk!

doorlopende reisverzekering Allianz
Bagagedekking Doorlopende Reisverzekering Allianz
BudgetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 1.500,-
€ 500,-
€ 350,-
€ 350,-
€ 75,-
UitgebreidVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 3.500,-
€ 1.750,-
€ 500,-
€ 500,-
€ 50,-
CompleetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 5.000,-
€ 3.500,-
€ 750,-
€ 1.000,-
Geen
Maximale bedragen, per persoon

*Deze dekking geldt alleen als het toestel niet gerepareerd kan worden of als geen refurbished toestel van dezelfde specificatie beschikbaar is.

Vragen en antwoorden over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering (FAQ)

Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Wat is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is een verzekering die je het hele jaar door beschermt tegen eventuele schade of problemen tijdens je reis. Het verschil met een kortlopende reisverzekering is dat je niet elke keer opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten als je op vakantie gaat. Bij een doorlopende reisverzekering sluit je één keer een verzekering af en ben je het hele jaar door verzekerd voor al je reizen. Je betaalt maandelijks of jaarlijks een premie voor deze verzekering.

Waarom moet ik mijn doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor iedere reis controleren?

Het is van groot belang om regelmatig je doorlopende reis- en annuleringsverzekering te controleren en aan te passen wanneer nodig. Dit komt doordat je reisplannen kunnen veranderen en de dekking van je verzekering hierop afgestemd moet worden. Wanneer je bijvoorbeeld een verre reis gaat maken, is het raadzaam om te kijken of het dekkingsgebied van je verzekering toereikend is. Het kan zijn dat je je verzekering moet uitbreiden met werelddekking, zodat je ook buiten Europa verzekerd bent. Het kan ook voorkomen dat je risicovolle activiteiten gaat ondernemen op vakantie, zoals skiën, duiken of parasailen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je annuleringsverzekering voldoende dekking biedt voor je reis, mocht je onverhoopt moeten annuleren of eerder terug moeten keren. Zo voorkom je financiële verrassingen.

Kan ik een doorlopende reisverzekering van Allianz op elk moment afsluiten?

Ja, je kunt een doorlopende reisverzekering op elk moment afsluiten. Het is niet verplicht om meteen bij het boeken van de vakantie een reisverzekering af te sluiten. Je kunt tot een dag voor vertrek nog een reisverzekering afsluiten. Als je een annuleringsverzekering wilt, moet je dat wel binnen 7 dagen na het boeken van de vakantie doen.

Wat wordt gedekt door een doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Dit hangt af van de gekozen dekkingen. Vaak worden de volgende zaken gedekt: medische kosten, annuleringskosten, verloren, beschadigde of gestolen bagage, hulp bij noodgevallen, rechtsbijstand en hulpverlening door de alarmcentrale.

Hoe bepaal ik welke doorlopende reisverzekering het beste bij mijn wensen past?

Hierbij kun je rekening houden met de dekkingen die belangrijk voor je zijn, de kosten en de dienstverlening van Allianz. Bij Allianz is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals een annuleringsverzekering of dekking voor wintersport.

Hoeveel kost een doorlopende reisverzekering?

De kosten van een doorlopende reisverzekering variëren afhankelijk van de gekozen dekkingen en de duur van de verzekering en begint bij € 1,76 per maand (Europadekking). Over het algemeen is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende verzekering als je regelmatig op vakantie gaat.

Waar ben ik verzekerd?

Als je naar Europa op vakantie gaat, zijn landen als de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en andere landen langs de Middellandse Zee ook inbegrepen bij de Europadekking. Ook Rusland, de Oeral en de Kaukasus zijn meeverzekerd. Als je met de boot vaart tussen deze gebieden, is dit ook verzekerd. Als je verder weg gaat, naar landen buiten Europa, zoals Japan of Peru, dan moet je kiezen voor werelddekking.

Hoelang zit ik vast aan een doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geen wurgcontract. Je kunt de verzekering na de jaarverlenging, per maand opzeggen. Je zit dus nergens aan vast. Het verhogen van de dekking, bijvoorbeeld van Europa naar de hele wereld, kan op elk moment.

Is een weekendje of dagje weg in Nederland ook verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, een verblijf voor een korte periode, zoals een weekend of een dag in Nederland, is verzekerd als je betaald hebt voor een nacht. Je moet dus kunnen laten zien dat je een verblijf hebt geboekt. Een dagje uit in Nederland zonder betaalt verblijf is niet gedekt onder de doorlopende reisverzekering. Maar als je een dagtrip maakt in het buitenland, ben je altijd verzekerd, ook als je geen bewijs van verblijf hebt.

Mag ik werken met een doorlopende reisverzekering van Allianz?

Nee. Alleen als je vrijwilligerswerk of taalcursus doet, ben je verzekerd bij Allianz voor maximaal 60 aaneengesloten dagen, als dit onderdeel is van een georganiseerde reis van een touroperator. Andere soorten werk zijn niet verzekerd, hiervoor moet je de Globetrotter Verzekering afsluiten.

Moet ik medische kosten ook meeverzekeren op de doorlopende reisverzekering?

Het is slim om medische kosten te verzekeren als je op reis gaat. Dan ben je verzekerd voor kosten die bijvoorbeeld ontstaan door een voedselvergiftiging, hondenbeet of een polsbreuk. Als de medische kosten zijn meeverzekerd, dan worden de kosten van medische behandelingen in het buitenland gewoon volledig vergoed. Ook de kosten die niet vergoed worden door je Nederlandse zorgverzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd voor het verplichte eigen risico van de zorgverzekering.

Meer vragen?

Wat moet je weten over een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Heb je meer vragen over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz of heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.