Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Op wintersport? Check eerst je doorlopende reisverzekering!

Ga je op wintersport, bijvoorbeeld naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk? Check dan je doorlopende reisverzekering nog voor je vertrekt. Mogelijk is je reisgedrag of je gezinssamenstelling anders dan op het moment dat je deze verzekering hebt afgesloten.

Met deze handige checklist kan je bepalen of jouw doorlopende reisverzekering nog past bij je huidige situatie en de reizen die je maakt.

Kijk goed naar de volgende aandachtspunten:

Gezinssamenstelling

Wie staan er op de polis van je doorlopende reisverzekering? Komt dat overeen met je huidige gezinssamenstelling? Zijn bijvoorbeeld pasgeboren kinderen bijgeschreven op de verzekering? Of zijn kinderen uitgeschreven indien ze inmiddels een eigen reisverzekering hebben?

Duur van je reis

Hoelang ga je op reis? Je bent tijdens je reis op een doorlopende reisverzekering verzekerd vanaf het moment dat je de deur achter je dicht trekt. Standaard ben je 60 dagen aaneengesloten verzekerd. Bij de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering heb je keuze om dit uit te breiden naar 180 dagen.

Welke bagage neem je mee?

Het is mogelijk om de reisbagage te verzekeren voor verschillende bedragen. Reis je met waardevolle spullen zoals een smartphone, iPad, laptop of camera naar de wintersport? Kijk dan goed naar de hoogte van de verzekerde bedragen voor bagage en wat het bijbehorende eigen risico is.

Medische kosten in het buitenland

Weet je dat de Nederlandse basiszorgverzekering alleen de kosten dekt voor spoedeisende zorg in Europa? En dat hiervoor een maximale vergoeding geldt van het tarief dat in Nederland geldt voor een behandeling? Vaak zijn de kosten voor medische zorg in het buitenland veel hoger dan in Nederland. Daarom is het verstandig om ook de dekking ‘Medische kosten’ af te sluiten en zeker als je gaat wintersporten. Deze vergoedt altijd alle noodzakelijke medische kosten. Ook bijvoorbeeld vervoer vanaf de piste met een banaan of een gipsvlucht naar huis.

Wintersportdekking

Het is noodzakelijk om de dekking ‘Wintersport en bijzondere sporten’ af te sluiten als je gaat wintersporten. Zonder deze dekking is schade als gevolg van wintersport en/of bijzondere sporten niet gedekt. Naast hulp bij een ongeval, vergoedt deze dekking ook de ongebruikte huurkosten van de skipas, skispullen en de skilessen, mocht je door een ongeval of bijvoorbeeld een ziekenhuisopname niet meer kunnen skiën.

Ongevallen bijzondere sporten

Beoefent je extreme wintersporten zoals heli skiën of snowkiten? Dan adviseren wij je om naast de dekking ‘Ongevallen’, ook de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’ af te sluiten. Mocht je door een ongeval blijvend invalide raken of overlijden, dan wordt éénmalig een bedrag uitgekeerd. Deze dekking kan alleen bij de Doorlopende Reisverzekering worden afgesloten.

Met de auto naar de sneeuw?

Als je met de auto reist naar je wintersportbestemming, dan is het een prettig idee dat er hulp klaar staat als je onverwacht met pech komt te staan. Een Pechhulp Verzekering (met Europadekking) of de dekking SOS Autohulp biedt direct concrete hulp zodat je snel weer verder kunt rijden naar je vakantiebestemming. De Pechhulp Verzekering is ideaal als je het hele jaar verzekerd wil zijn van pechhulp.

Annuleringsdekking

Boekt jij je wintersportreis (ver) van tevoren? Dan is het zonde als je een (deel van) je geld kwijt bent indien je moet annuleren. Met een annuleringsdekking op je reisverzekering voorkom je financieel risico.

Vragen?

Heb je nog vragen over je doorlopende reisverzekering en wintersport? Neem dan contact met ons op: 055-5400408 of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering