Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten en waarom is een reisverzekering nuttig?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Allianz reisverzekering

Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Inclusief reisbagage dekking tot € 4.000,-

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor € 1,40 per dag in heel Europa goed verzekerd!

Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten? Je kunt een reisverzekering afsluiten tot het moment dat je op reis gaat. Maar een reisverzekering met annuleringsdekking moet je binnen 7 dagen na het boeken van je reis afsluiten.

Idealiter dien je een reisverzekering af te sluiten zodra je je reis hebt gepland. Hoewel je tot het laatste moment voor vertrek de mogelijkheid hebt om een reisverzekering af te sluiten, is het soms verstandig om dit eerder te doen. Bijvoorbeeld als jij je reisverzekering wilt combineren met een annuleringsverzekering. Op die manier ben je beschermd tegen eventuele problemen of onverwachte situaties die zich voorafgaand aan je vertrek kunnen voordoen. Als je ook een annuleringsverzekering wilt toevoegen, moet je dit binnen 7 dagen na het boeken van je reis te doen, anders ben je te laat.

Je kunt hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz afsluiten. Allianz is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

  • Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heb je al voor € 1,40 per dag, je bent dan in heel Europa verzekerd inclusief dekking voor je reisbagage tot € 4.000,-
  • Een doorlopende reisverzekering van Allianz, het hele jaar door verzekerd. Keuzevrijheid, kies zelf je dekking en ‘Vijfsterren’ review Moneyview vanaf € 1,76 p/m

Een reisverzekering vlak voor je vertrek afsluiten

Het is mogelijk om een reisverzekering tot kort voor vertrek af te sluiten dankzij een geautomatiseerd proces, waardoor je de polis direct per e-mail ontvangt. Echter, een annuleringsverzekering moet eerder worden afgesloten.

Stel, je bent bezig met het inpakken van je koffer en je realiseert je plotseling dat je nog geen reis verzekering hebt afgesloten. Geen zorgen! Via deze gebruiksvriendelijke website kun je dit snel regelen in enkele eenvoudige stappen:

  1. Selecteer de juiste reisverzekering en bereken de premie.
  2. Voer je gegevens in.
  3. Betaal met iDEAL of machtiging.
  4. Ontvang de polis per e-mail en je bent verzekerd voor je reis.

Wat betreft het afsluiten van een reisverzekering met annuleringsdekking, wordt aangeraden dit zo snel mogelijk te doen, bij voorkeur binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Op deze manier ben je gedekt voor eventuele problemen voor je vertrek, zoals het annuleren van de reis. Mocht je bijvoorbeeld een vliegticket of accommodatie boeken en er doet zich een situatie voor waardoor je niet kunt reizen, zoals ziekte of een ongeval, dan biedt de reisverzekering met annuleringsdekking financiële bescherming voor de gemaakte kosten.

Het afsluiten van een reisverzekering is eenvoudig. Dat kan op deze website, bereken je premie en beslis of je de verzekering wilt afsluiten. Na het afsluiten ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Op vakantie in het buitenland bevind je je in een onbekende omgeving met andere gewoontes en drukker verkeer, wat kan leiden tot een verhoogd risico op ongevallen. Bovendien kun je ziek worden door onbekend voedsel of het oplopen van een virus of bacterie.

In dergelijke situaties wil je natuurlijk kunnen rekenen op snelle hulp en vergoeding van eventuele kosten. Veel van deze kosten worden uitsluitend gedekt door een reisverzekering. Denk hierbij aan persoonlijke hulpverlening, onvoorziene uitgaven zoals repatriëring na een ongeluk, of vervroegd terugkeren naar huis wegens het overlijden van een naast familielid. Ook kosten voor opsporing, redding en extra verblijf als gevolg van een staking of natuurramp zijn doorgaans gedekt door een reisverzekering.

Allianz direct je reisverzekering afsluiten

Bij Allianz direct je reisverzekering afsluiten gaat heel gemakkelijk en kan gewoon online. Je kijkt eerst welke dekkingen je wilt. Je ziet dan direct hoeveel je moet betalen. Lijkt het je wat dan ga je verder naar de volgende stap. Het afsluiten van een reisverzekering is in 2 minuten geregeld.

Of als je vaker op vakantie gaat: de doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie of lager dan 14 dagen, dan is een doorlopende reisverzekering met Europadekking al snel voordeliger. Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reis- en annuleringsverzekering voordeliger bij minstens twee vakanties per jaar. Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar. Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (bij de doorlopende reisverzekering hoef je voor slechts 1 kind premie te betalen).

Bij Allianz kun je direct een doorlopende reisverzekering met dekking voor heel Europa afsluiten? Maak een premieberekening en sluit de verzekering af, je ontvangt de polis direct per e-mail!

Moet ik een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze tussen een kortlopende en een doorlopende variant. De kortlopende reisverzekering biedt dekking gedurende de duur van je vakantie, waarbij de vertrek- en terugkeerdata worden vastgesteld en alleen in deze periode dekking geldt. Aan de andere kant zorgt de doorlopende reisverzekering ervoor dat je het hele jaar door verzekerd bent. Als je regelmatig op reis gaat of langere periodes weg bent, is een doorlopende reisverzekering voordeliger. Wanneer je jaarlijks tussen de 16 en 21 dagen op vakantie bent, levert een doorlopende reisverzekering meestal financieel voordeel op.

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering?

Een reisverzekering biedt dekking tijdens vakanties en reizen, en er zijn diverse redenen om een reisverzekering af te sluiten. Ten eerste zorgt een reisverzekering voor financiële bescherming bij onverwachte situaties tijdens je reis, zoals ziekte of ongevallen. In dergelijke gevallen vergoedt de verzekering de medische kosten.

Als je een reisverzekering met annuleringsdekking gaat afsluiten, biedt deze ook bescherming bij het annuleren of onderbreken van je reis. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je door ziekte, familie- of werkredenen op het laatste moment niet kunt vertrekken. De annuleringsdekking vergoedt dan kosten voor het annuleren van vluchten of accommodaties.

Daarnaast dekt een reisverzekering verlies of diefstal van bagage en persoonlijke eigendommen. Dit is nuttig wanneer je bagage vertraagd of zoekraakt tijdens een vlucht, of als waardevolle spullen zoals een laptop of camera worden gestolen.

Tot slot biedt de reisverzekering die je hebt afgesloten, hulp en bijstand tijdens je reis, bijvoorbeeld wanneer je assistentie nodig hebt bij het regelen van een nieuwe vlucht of het verkrijgen van medisch advies in het buitenland.

Kortom, een reisverzekering afsluiten biedt financiële zekerheid en dekking voor onvoorziene situaties tijdens je reis, zoals ziekte, ongevallen, annuleringen of onderbrekingen, verlies of diefstal van bagage en persoonlijke eigendommen, en hulp en bijstand. Het is daarom verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je op vakantie of reis gaat.

Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten
Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten?

Wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten en waar moet ik op letten?

Het is eenvoudig om hier snel een reisverzekering af te sluiten. Let echter op de verschillende dekkingsmogelijkheden en stel de reisverzekering af op jouw specifieke behoeften. Een verkeerde keuze kan leiden tot onvoldoende dekking. Bijvoorbeeld, als je een gevaarlijke sport beoefent tijdens je vakantie, maar geen extra dekking hebt gekozen, ben je niet verzekerd bij een ongeval tijdens die activiteit.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt kiezen tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering. De kortlopende verzekering geldt alleen voor de duur van je vakantie, terwijl de doorlopende verzekering je het hele jaar door dekt. Als je langere tijd op reis bent of meerdere keren per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering voordeliger.

Europa- of werelddekking afsluiten?

Controleer of je bestemming onder de dekking van je reisverzekering valt. Europadekking bij Allianz Global Assistance omvat ook niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden. Kies voor werelddekking als je buiten Europa reist. Lees de voorwaarden nauwkeurig door. Het moment waarop je een reisverzekering kunt afsluiten, is niet afhankelijk van je bestemming.

Bijzondere sporten meeverzekeren?

Bij bijzondere of wintersporten is het risico op ongevallen groter. Zorg ervoor dat je deze extra risico’s meeverzekert. Voorbeelden van bijzondere sporten zijn bergbeklimmen, abseilen, speleologie, bungeejumpen en hanggliding. Bijzondere wintersporten zijn onder andere ijsklimmen, bobsleeën, ijshockey, skispringen en heliskiën.

Wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering kan niet vlak voor vertrek worden afgesloten. Wij adviseren om een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van een reis af te sluiten, anders kan het niet meer.

Vaak gestelde vragen en antwoorden over het afsluiten van een reisverzekering (FAQ)

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten voor mijn reis?

Je kunt een reisverzekering afsluiten tot het moment dat je op reis gaat.

Kan ik een annuleringsverzekering op het laatste moment afsluiten?

Nee, het is aan te raden om een reisverzekering met annuleringsdekking binnen 7 dagen na het boeken van je reis af te sluiten.

Hoe kan ik hier een reisverzekering afsluiten?

Je kunt eenvoudig online een reisverzekering afsluiten in een paar stappen: kies de juiste reisverzekering, maak een premieberekening, vul je gegevens in en betaal per iDEAL of machtiging.

In welke landen ben ik verzekerd met Europadekking?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Wanneer ontvang ik mijn polis?

Je ontvangt de polis en voorwaarden direct per e-mail na het afsluiten van de reisverzekering.

Moet ik ook de dekking medische kosten afsluiten?

We raden het zeker aan. Je zorgverzekering dekt slechts gedeeltelijk de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland, en dat tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt. Een reisverzekering vergoedt de medische kosten die boven het Nederlandse tarief uitkomen. Vroegtijdige beëindiging en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte vallen niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dit geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Moet ik een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de periode dat je op vakantie bent. Wanneer je meer dan 16 tot en met 21 dagen per jaar op vakantie gaat, of vaker dan twee keer, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering