Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz afsluiten?

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering voor extra zekerheid

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Waarom is het nuttig om een annuleringsverzekering af te sluiten? Een annuleringsverzekering is een soort verzekering die jou beschermt tegen financiële verliezen als jij je reis onverwacht moet annuleren of afbreken.

Er zijn een paar redenen waarom het slim kan zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten:

 • Onverwachte gebeurtenissen: Soms kan er iets gebeuren waardoor jij je reis moet annuleren of afbreken, zoals ziekte, ongevallen, of problemen thuis. Als je een annuleringsverzekering hebt, kun je een vergoeding krijgen voor de kosten die je hierdoor maakt.
 • Kosten van annuleren of afbreken: Als je je reis moet annuleren of afbreken, kan dat flink in de kosten lopen. Vooral als je al vluchten, hotels of andere dingen geboekt hebt. Met een annuleringsverzekering kun je een vergoeding krijgen voor deze kosten, afhankelijk van de voorwaarden van je annuleringsverzekering.
 • Rust in je hoofd: Door een annuleringsverzekering af te sluiten kun je met een gerust hart op reis gaan. Je weet namelijk dat je financieel beschermd bent als er iets onverwachts gebeurt en je je reis moet annuleren of afbreken. Dit kan extra belangrijk zijn als je een dure reis boekt.

Natuurlijk zijn er nog meer antwoorden op de vraag: Waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Lees daarom verder.

Wat zijn annuleringskosten voor een reis of vakantie?

Als je een pakketreis boekt, heb je het recht om de reis altijd te annuleren. De reisaanbieder moet je annulering accepteren, maar mag hiervoor wel kosten in rekening brengen. Deze kosten worden annuleringskosten genoemd. Hoe later je annuleert, hoe hoger de annuleringskosten zullen zijn. Dit komt doordat de reisaanbieder al kosten heeft gemaakt voor jouw reis en deze kosten moet terugverdienen. Als je dus op het laatste moment annuleert, heeft de reisaanbieder minder tijd om deze kosten terug te verdienen en zal hij dus meer kosten in rekening brengen. Het is dus belangrijk om te weten dat je bij annulering van een pakketreis altijd annuleringskosten moet betalen, afhankelijk van hoe laat je annuleert.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten?

Als je een pakketreis annuleert, mag de reisaanbieder kosten in rekening brengen die niet hoger zijn dan één keer de totale reissom. De hoogte van de annuleringskosten kan verschillen per reisaanbieder en hangt meestal af van het moment van annulering. Hoe later je annuleert, hoe hoger de kosten meestal zijn.

De hoogte van de annuleringskosten moet duidelijk vermeld staan in de algemene voorwaarden van de reisaanbieder. Maar de reisaanbieder moet je ook voor het boeken informeren over de annuleringskosten, anders mag hij ze niet in rekening brengen.

Als je denkt dat de reisaanbieder te veel annuleringskosten in rekening brengt, dan kun je hem vragen om uitleg over de hoogte van deze kosten. Als je kunt aantonen dat de werkelijke kosten lager zijn dan de annuleringskosten die worden gevraagd, dan moet de reisaanbieder de annuleringskosten aanpassen. Je kunt de hoogte van de annuleringskosten vinden in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij het boeken van de pakketreis.

Hoe kan ik annuleringskosten voor een vakantie voorkomen?

Als je annuleringskosten wilt voorkomen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

 1. Sluit een annuleringsverzekering af: Als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten bij het boeken van je reis, of als je al een doorlopende annuleringsverzekering hebt, dan worden de annuleringskosten vaak vergoed door de verzekering. Controleer welke situaties worden gedekt door de verzekering en lees de voorwaarden.
 2. Laat iemand anders in jouw plaats gaan: Als je zelf niet meer mee kunt of wilt met de reis, kun je volgens de wet iemand anders in jouw plaats laten gaan. Dit noemen we ‘indeplaatsstelling’. Dit kan tot 7 dagen voor vertrek en de reisaanbieder moet hieraan meewerken. Let op: de vervanger moet wel voldoen aan de voorwaarden voor de reis, anders kan de reisaanbieder weigeren om de persoon in jouw plaats te laten gaan.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Je voorkomt daarmee annuleringskosten!

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz afsluiten?

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz afsluiten? Heb je binnenkort een vakantie gepland? Dan is het slim om na te denken over een goede annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering van Allianz is de beste annuleringsverzekering die je beschermt tegen financiële verliezen als jij je reis moet annuleren of onderbreken door onverwachte gebeurtenissen.

Stel je voor: je kijkt al maanden uit naar die mooie vakantie, maar dan krijg je vlak voor vertrek een ongeluk waardoor je niet kunt gaan. Dan baal je natuurlijk enorm. Maar als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, ben je in elk geval financieel beschermd en krijg jij je geld terug.

Of misschien ben je al op je bestemming aangekomen en moet je onverwacht terug naar huis vanwege een noodgeval. Ook dan ben je blij dat je een annuleringsverzekering hebt afgesloten, want je krijgt de kosten van de niet-gebruikte reisdagen vergoed.

Dus, wil jij zonder zorgen op vakantie gaan? Sluit dan een annuleringsverzekering van Allianz af!

Annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen

Het is verstandig om niet te lang te wachten met het afsluiten van een annuleringsverzekering, omdat je anders geen dekking meer krijgt. Bij Allianz moet dat binnen 7 dagen na het boeken van je reis.

Welke annuleringsverzekeringen heeft Allianz?

De twee belangrijkste annuleringsverzekeringen bij Allianz zijn:

Beide zijn annuleringsverzekeringen zijn zowel apart, als onderdeel van de kortlopende- en doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Waarvoor ben ik verzekerd met een annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering kan je helpen wanneer er iets gebeurt waardoor je je reis moet annuleren. Hier zijn een paar voorbeelden van gebeurtenissen waarbij een annuleringsverzekering uitkeert:

 • Als jijzelf overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeval krijgt.
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeval krijgt.
 • Als er brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming is in jouw eigendom of bedrijf in Nederland en jouw aanwezigheid dringend nodig is.
 • Als jouw verblijf op je vakantiebestemming onmogelijk is geworden door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • Als je zwanger bent geworden.
 • Als je werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als het vervoermiddel waarmee je zou reizen binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je verplicht bent om een herexamen af te leggen tijdens de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Als je onverwacht een huurwoning krijgt.
 • In geval van scheiding of het verbreken van een relatie.
 • Als jouw hond, kat of paard binnen 7 dagen voor aanvang van de reis overlijdt, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Omdat je dan gedekt bent voor de bovenstaande situaties.

Bovenstaande is slecht een beknopt overzicht. Lees altijd de polisvoorwaarden en de verzekeringskaart voor een compleet overzicht.

Welke extra dekkingen op de annuleringsverzekering zijn mogelijk?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kun je extra dekkingen toevoegen. Dit zijn er een paar:

 • Samengestelde reis: Als je verschillende onderdelen van je reis, zoals vlucht, hotel en huurauto, apart hebt geboekt en er gebeurt iets waardoor een onderdeel niet doorgaat, dan kun je je reis aanpassen of helemaal annuleren. Met deze dekking krijg je een vergoeding voor beide opties. Dit is een unieke optie in Nederland.
 • Extra persoon: Als er iets ernstigs gebeurt met een dierbaar persoon die je hebt opgegeven, zoals een ernstige ziekte, ongeval of overlijden, dan krijg je je annuleringskosten vergoed.
 • Zorgplicht: Als je vakantie moet annuleren vanwege een dringende zorgbehoefte van een 2e-graads familielid (1e graad familielid is al standaard meeverzekerd).
 • Waarnemer: Als je zakelijke partner of degene die op je bezittingen zou passen, niet kan komen door een ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of zijn directe familieleden (1e of 2e graads), kun je annuleren en krijg je een vergoeding.
 • Beroepsmilitair of marine risico: Een beroepsmilitair kan het risico meeverzekeren dat je reis niet door kan gaan vanwege bijvoorbeeld overplaatsing wegens oorlogsdreiging of het intrekken van verlof. Bij het marine risico kun je jezelf en je familieleden verzekeren tegen annulering wanneer je als zeeman onverwacht wordt overgeplaatst, je verlof wordt ingetrokken, of je verplicht deel moet nemen aan een zeereis of cursus.
 • Sportblessure risico: Bij het sportblessure risico kun je jezelf verzekeren tegen het annuleringsrisico als je door een blessure niet kan deelnemen aan een sportwedstrijd die het doel vormt van je reis. Hierbij zijn blessures die al voor de datum van de boeking bestonden uitgesloten. Bij het sportblessure risico voor familieleden kun je hetzelfde risico meeverzekeren voor familieleden in de eerste of tweede graad die niet kunnen deelnemen aan een wedstrijd vanwege een blessure.

Waarom een annuleringsverzekering van Allianz afsluiten? Je hebt de keuze uit extra dekkingen.

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt niet alleen de persoon die hem heeft afgesloten, maar ook andere mensen die op de polis staan. Dat kunnen gezinsleden zijn, maar het kunnen ook vrienden of kennissen zijn die meereizen. Het is niet nodig dat ze familie zijn.

Als je met een grotere groep op vakantie gaat, is het belangrijk om te weten of iedereen verzekerd is als de reis onverwacht niet doorgaat. Bij Allianz is niet alleen de persoon die de verzekering heeft afgesloten verzekerd, maar ook zijn of haar gezinsleden die meereizen. En als er nog plek over is, kunnen er nog maximaal 3 andere gezinnen en 6 losse reisgenoten op de verzekering meeliften. Dus als bijvoorbeeld een reisgenoot ziek wordt en jullie niet op reis kunnen, dan biedt de annuleringsverzekering dekking aan maximaal 6 losse reisgenoten. Zo kun je toch nog met zijn allen op een later moment op vakantie en hoef jij je geen zorgen te maken over de kosten van de annulering.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Dan zijn je reisgenoten ook verzekerd.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?
Waarom een Allianz annuleringsverzekering afsluiten?

Mag de reisaanbieder mijn pakketreis annuleren?

Soms gebeurt het dat de reisaanbieder een pakketreis annuleert. Dit mag alleen gebeuren in een bijzondere situatie, bijvoorbeeld als er te weinig mensen zich hebben aangemeld of als het niet veilig is op de bestemming. In zo’n geval hebt je recht op jouw geld terug en soms ook op schadevergoeding voor extra kosten die je hebt gemaakt, zoals voor een visum dat je al hebt betaald.

Maar maak je geen zorgen, want als het niet jouw schuld is dat de reisaanbieder de overeenkomst wil annuleren, krijg je vaak een nieuw aanbod voor een reis van dezelfde kwaliteit. Als je niet met dat aanbod akkoord gaat, dan moet de reisaanbieder jouw geld teruggeven. Bovendien kun je in sommige gevallen ook schadevergoeding krijgen voor extra kosten die je maakt, zoals wanneer je een duurdere vakantie moet boeken of als je extra kosten maakt voor inentingen.

Let op: soms heb je alleen recht op je geld terug en niet op schadevergoeding. Bijvoorbeeld als de reis niet doorgaat door te weinig aanmeldingen of als de reisaanbieder de reis moet annuleren door overmacht, zoals een natuurramp of oorlog. En als je vlucht minder dan 2 weken voor vertrek wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij, dan heb je soms recht op een extra schadevergoeding voor de vlucht, afhankelijk van het type vlucht.

Wat moet ik doen als ik een pakketreis heb geboekt naar een bestemming die onveilig is en ik mijn reis wil annuleren?

Volgens de wet mag je jouw pakketreis kosteloos annuleren als je kunt aantonen dat het op jouw bestemming niet meer veilig is vanwege ‘onvermijdbare en buitengewone omstandigheden’ die grote gevolgen hebben op jouw pakketreis of op jouw reis ernaartoe. Een onveilig gevoel is dus niet voldoende om de reis kosteloos te annuleren. Je moet kunnen onderbouwen dat er te ernstige omstandigheden zijn om naar jouw bestemming te gaan.

Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een negatief reisadvies te laten zien van het ministerie van Buitenlandse Zaken of van het Calamiteitenfonds. Het ministerie werkt met kleurcodes. Als de code rood of oranje is afgegeven, raadt het ministerie vakantiereizen af. Het Calamiteitenfonds kan een situatie beoordelen als calamiteit. In deze gevallen heb je een goed argument om aan te tonen dat het gebied onveilig is.

Als in jouw boeking staat dat de ANVR reizigersvoorwaarden van toepassing zijn, dan kun je volgens die voorwaarden ook kosteloos annuleren als het te onveilig is. De ANVR is de vereniging van reisaanbieders. Bekijk in jouw boeking en de ANVR reizigersvoorwaarden welke mogelijkheden de ANVR biedt.

Als de reisaanbieder niet akkoord gaat met jouw annulering, kun je jouw onderbouwing in een brief of e-mail naar de reisaanbieder sturen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van onze voorbeeldbrief.

Wat zijn mijn rechten als ik een vliegticket heb geboekt en mijn vlucht wordt geannuleerd?

Als je vlucht geannuleerd wordt, mag je kiezen of je je geld terug wilt of een nieuwe vlucht. Als je voor geld terug kiest, moet de luchtvaartmaatschappij binnen 7 dagen je ticket terugbetalen. Als je vastzit op je bestemming door de annulering, heb je ook recht op gratis verzorging, zoals eten en drinken, vervoer of een hotelovernachting.

Als je vlucht minder dan 2 weken voor vertrek wordt geannuleerd, heb je soms ook recht op een extra schadevergoeding. Hoe hoog die vergoeding is, staat vast per soort vlucht. Je hebt ook recht op die vergoeding als je de nieuwe vlucht neemt.

Alleen bij overmacht hoeft de luchtvaartmaatschappij de schadevergoeding niet te betalen. Overmacht is bijvoorbeeld een natuurramp, oorlog of iets anders waar de luchtvaartmaatschappij geen invloed op heeft. Als je vlucht overboekt is, is dat geen overmacht. De luchtvaartmaatschappij heeft dan zelf meer boekingen gemaakt dan mogelijk.

De luchtvaartmaatschappij moet je informeren over je rechten. Dus bekijk altijd de website van de luchtvaartmaatschappij. Hier kun je vaak zelf een andere vlucht kiezen of je geld terugvragen en eventueel de schadevergoeding aanvragen. Je moet altijd zelf een claim indienen, want je krijgt niet automatisch je geld terug.

Vliegticket zelf annuleren en een annuleringsverzekering

Als je een vliegticket hebt gekocht, kan het zijn dat je het geld niet terug kunt krijgen als je het wilt annuleren. Dat betekent dat de vliegtuigmaatschappij je de ticketprijs niet terugbetaalt. Maar er zijn soms extra kosten die je betaalt, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing, die wel teruggevraagd kunnen worden. Als je het ticket via een reisbureau hebt geboekt, zal het reisbureau deze kosten voor je terugvragen. Maar als je het ticket zelf hebt geboekt, moet je deze terugbetaling zelf aanvragen. Helaas kan Allianz Global Assistance dit niet voor je doen, omdat de vervoerders alleen aanvragen accepteren van de persoon die het ticket heeft geboekt. Als je Allianz Global Assistance vraagt om hulp bij het annuleren van je ticket, zullen zij je uitleggen hoe je de terugbetaling van deze extra kosten kunt aanvragen bij de verschillende vervoerders.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Lees hieronder de vaak gestelde vragen en antwoorden over waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Je wilt soms maanden vooraf al een reis boeken of een vakantiehuis huren. Maar het kan gebeuren dat je op het moment suprême niet weg kan door iets onverwachts. Dan moet je de reis of de huur annuleren. Helaas brengen de reisorganisatie of verhuurder dan vaak kosten in rekening, die annuleringskosten worden genoemd. Zelfs als het niet jouw schuld is dat je niet op reis kan, moet je die kosten betalen. Het bedrag kan behoorlijk hoog zijn. Als je op het laatste moment annuleert, moet je vaak honderd procent van de reis- of huursom betalen. Annuleer je eerder, dan blijft een deel van het bedrag voor jouw rekening. Een annuleringsverzekering kan dit risico opvangen. Als je de vakantie om een reden die in de polis staat moet afzeggen, krijg je de annuleringskosten vergoed.

Wat zijn voor een annuleringsverzekering onvoorziene omstandigheden?

Stel je voor dat er iets onverwachts gebeurt vlak voor je vakantie. Bijvoorbeeld je vader overlijdt, je breekt je been vlak voor een wandelvakantie of je moet onverwachts een herexamen doen. Of je wordt zelf of een familielid ernstig ziek, waardoor je niet op vakantie kunt. Ook kan een echtscheiding een reden zijn om de vakantie af te zeggen. Zelfs goed nieuws kan een reden zijn, bijvoorbeeld als je een huurhuis toegewezen krijgt. Al deze situaties noemen we onvoorziene of niet te voorkomen omstandigheden. In zulke gevallen kan het slim zijn om een beroep te doen op je annuleringsverzekering. Let wel op: de reden voor annulering moet wel genoemd worden in de voorwaarden van je annuleringsverzekering.

Wat dekt de annuleringsverzekering bij Corona?

Als je op vakantie gaat, wil je graag een annuleringsverzekering hebben voor het geval er iets gebeurt waardoor je niet op vakantie kan gaan. In deze onzekere tijden wil je ook graag verzekerd zijn als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) krijgt. Bij Allianz Global Assistance is dit gedekt onder de annuleringsverzekering! Als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek positief test op corona, kun je de vakantie annuleren en krijg je de kosten vergoed. Je moet dan wel een officiële positieve testuitslag van een erkend coronatestbedrijf kunnen laten zien.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering moet je meteen of binnen 7 dagen afsluiten als jij je vakantie boekt. Je verzekert het hele bedrag van je vakantie en als er iets onverwachts gebeurt waardoor je niet meer op vakantie kan, dan krijg je dat bedrag of een deel daarvan terug. De kosten van de verzekering zijn altijd een vast percentage van de reissom.

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Je bent dan het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last minute boekt.

Wanneer is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger?

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige kortlopende. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Zijn huisdieren ook meeverzekerd op de annuleringsverzekering?

Ja, als je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Wat is een dekking voor samengestelde reis op de annuleringsverzekering?

De extra dekking voor een samengestelde reis is bedoeld voor het geval er tijdens de reis iets onverwachts gebeurt, bijvoorbeeld een natuurramp of een terroristische aanslag. Als een onderdeel van de reis niet door kan gaan, zoals een vlucht of een hotelverblijf, dan heeft de verzekerde recht op vergoeding van kosten om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of om de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Bijzonder aan deze dekking van Allianz Global Assistance is dat de verzekerde zelf kan kiezen uit twee opties: of de overige onderdelen van de reis volledig annuleren, of de reis in aangepaste vorm voortzetten. Dit is uniek in Nederland. Allianz Global Assistance biedt hiermee reizigers de mogelijkheid om de vakantie niet helemaal af te breken als er maar één onderdeel niet door kan gaan. De vergoedingen voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm zijn beperkt en staan vermeld in de voorwaarden.

Wordt een vakantie eerder afbreken ook vergoed door Allianz?

Soms moet je onverwachts je vakantie eerder afbreken vanwege bijvoorbeeld een noodgeval. Als je dan een annuleringsverzekering hebt, kun je een vergoeding krijgen voor de gemiste dagen van je reis. Dit heet een ‘afbrekingsvergoeding’. Als je voor de uitgebreidste annuleringsverzekering kiest, kun je zelfs de volledige reissom terugkrijgen. Dit kan je een hoop geld besparen als je eerder dan gepland moet terugkeren van je vakantie.

Wat dekt de annuleringsverzekering bij vluchtvertraging?

Als je een pakketreis hebt geboekt en je vlucht is vertraagd of geannuleerd, kan een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance je helpen. Je krijgt dan namelijk een vergoeding als je later aankomt op je reisbestemming dan gepland. Het maakt niet uit of je met het vliegtuig, de boot, de bus of de trein reist. Zo hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten die je misschien moet maken.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je niet alleen verzekerd als jijzelf de reis moet annuleren, maar ook als jouw reisgenoot dit moet doen. Wel moet jouw reisgenoot op het boekings- of reserveringsformulier vermeld staan en zelf een annuleringsverzekering voor deze reis hebben afgesloten. De oorzaak van de annulering moet dan wel verzekerd zijn.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Als je een annuleringsverzekering afsluit bij Allianz Global Assistance dan zijn niet alleen jij en je directe familieleden, maar ook je familie in de derde graad verzekerd. Dat betekent dat ook ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen onder de dekking vallen. Voor de duidelijkheid worden er bij Allianz drie graden van bloedverwantschap gehanteerd.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

– Annulering Basis: met deze dekking krijg je de annuleringskosten vergoed als je je reis moet afzeggen. Als je de reis onverwacht eerder moet afbreken, krijg je de kosten voor de niet-gebruikte vakantiedagen vergoed.
– Annulering Dubbel Zeker: met deze dekking krijg je alle voordelen van de Annulering Basis, plus de volledige reissom terug – tot een maximumbedrag – als je de reis moet afbreken. Zelfs als je op de op één na laatste dag van je reis moet terugkeren. Er moet wel sprake zijn van een gebeurtenis die gedekt wordt door de verzekering. In de voorwaarden vind je een overzicht van alle gedekte gebeurtenissen.

Vragen?

Wil je meer informatie over: waarom een annuleringsverzekering afsluiten? Of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.